Kuulajad valisid Vikerraadio parimad saated

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerraadio kuulajate lemmiksaate «Müstiline Venemaa» autor David Vseviov võidukarikaga.
Vikerraadio kuulajate lemmiksaate «Müstiline Venemaa» autor David Vseviov võidukarikaga. Foto: ERR

Vikerraadio 50. sünnipäeva puhul hääletas ligi tuhat kuulajat koduleheküljel parimaid saateid. Ülekaalukalt valiti parimaks David Vseviovi ajaloosari «Müstiline Venemaa». Teise koha pälvis «Vikerhommik», kolmandale kohale hääletati Hendrik Relve saade «Kuula rändajat». Parimaks uueks saateks valiti Sten Teppani «Käbi ei kuku...».

David Vseviov tänas kuulajaid ning ütles, et tal on meeldiv teada, kui palju on saatel jälgijaid, sest salvestuse ajal näeb ta ainsana kuulamas helioperaator Maris Tombachit.

Praegu kõneleb «Müstiline Venemaa» vene kinokunstist ja parasjagu on luubi all näitlejannad. Vseviov lausus, et saates on suur roll nendel, kellest juttu on, praegu näiteks sümpaatsetel näitlejannadel. «Kuid mõistagi tuleb rääkida ka ebameeldivatest inimestest,» lisas Vseviov. Saate fenomeniks peab ta veel seda, et inimestel on põnev kuulda nendest sageli uskumatutest lugudest, mis nõukogudemaa elu juurde kuulusid.

Kuulajate lemmiksaadete esikümme:

1. «Müstiline Venemaa»
2. «Vikerhommik»
3. «Kuula rändajat»
4. «Rahva teenrid»
5. «Mnemoturniir»
6. «Ööülikool»
7. «Aja jälg kivis»
8. «Eesti lugu»
9. «Huvitaja»
10. «Samost ja Rumm»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles