Hollywoodi näitleja rünnaku all, Kiasma tugevdab turvameetmeid

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus LaBeouf, Rönkkö & Turner #ALONETOGETHER.
Näitus LaBeouf, Rönkkö & Turner #ALONETOGETHER. Foto: Kiasma

Helsingi moodsa kunsti muuseum Kiasma on sunnitud turvameetmeid tugevdama, sest näitusel #ALONETOGETHER osalev Hollywoodi näitleja Shia LaBeouf on sattunud kaudse rünnaku ohvriks. 

LaBeouf on suur Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi vastane, viimase pooldajad, kamp noormehi hakkasid publikuga video vahendusel suhtlevat näitlejat nn trollima. BBC avaldas sellest ka oma koduleheküljel video.

Kiasma pressiesindaja sõnul on muuseumil igasuguse viha osas nulltolerants, kuid ta keeldus YLE uudistele kommenteerimast, mis meetmeid kunstinäituse ja installatsiooni kaitseks kasutusele võetakse. 

Näitus LaBeouf, Rönkkö & Turner #ALONETOGETHER loob ühenduse kolme kunstniku ja publiku vahele.

Kolmikusse kuuluvad lisaks LaBeoufile soomlanna Nastja Säde Rönkkö ja Londonis resideeruv Luke Turner. Nad elavad kuu aega täielikus eraldatuses Lapimaa majakestes. Omavahel nad suhelda ei saa, ainus kontakt välismaailmaga on läbi Kiasmas asuva majakese, kus performance’i külastajad saavad kunstnikega suhelda videoühenduse kaudu.

Kunstnikud rääkida ei saa, küll aga vastavad nad neile esitatud küsimustele kirjalikult. Üksteise vastuseid nad ei näe.

Projektist valmib kuu pärast dokumentaalfilm.

Vaata näitust siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles