Video: Indrek Hargla selgitab, mis on alternatiivajalugu

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla tahvelarvutist raamatut lugemas
Indrek Hargla tahvelarvutist raamatut lugemas Foto: Elisa

Kirjandusliku eksperimendi korras kirjutas seltskond Eesti ulmekirjanikke seeria raamatuid alternatiivajaloolisest Eestist. Mis on alternatiivajalugu, sellest räägib Hargla alljärgnevas videos.

Raamatu ühe autori kirjanik Indrek Hargla sõnul on kõik jutud ulmevaldkonnast ja täpsemalt öeldes käsitlevad meie riigi alternatiivajalugu. «Kõik autorid on oma lugudes kujutanud mingil kindlal sajandil ja moonutatud ajalooga Eestit. Tekstid omavahel seotud ei ole.» Lisaks Harglale on teose kaaskirjutajad Jaagup Mahkra, Meelis Friedenthal, Maniakkide Tänav, Mihkel Seeder, Veiko Belials ja J. J. Metsavana.

Elisa uute teenuste juhi Kertu Kriiski sõnul tahavad nad Elisa Raamatu rakenduses pakkuda lugejatele pidevalt uut ja eristuvat sisu, mida raamatupoodidest ei leia. «Seetõttu tekkiski mõte paluda seitsmel Eesti kirjanikul luua teos, mis avaldatakse esimesena digitaalsel kujul Elisa Raamatus.» Kriisk lisas, et raamat pakub kindlasti lugemisrõõmu ulmehuvilistele digilugejatele, aga ka kõigile teistele Eesti ajaloost huvitunutele. Kriiski sõnul kogub e-lugemine eestlaste seas aina enam hoogu ja on sobivaks ajaviiteks näiteks bussisõidul või reisides. «Populaarne on ka eelmisel sügisel koostöös Eesti Keele Instituudiga loodud Iselugeja, mis võimaldab e-teoseid lisaks lugemisele ka kuulata.»

«Eestid, mida ei olnud» sisaldab kuut juttu ehk antoloogiat seitsmelt Eesti autorilt. Antoloogiad avaldatakse alates aprillist kuuel järjestikusel nädalal. Paberkujul jõuab raamat poelettidele sügisel.

«Eestid, mida ei olnud» antoloogia:

  • Jaagup Mahkra «Tarvaste tulek»
  • Indrek Hargla «Clemens Fellinus, Rex Estonicum»
  • Meelis Friedenthal «Kasuksepp»
  • Maniakkide Tänav «Kolmanda Reichi triumf!»
  • Mihkel Seeder «Ernst Meele Eesti»
  • Veiko Belials, J. J. Metsavana «Piisab, kui seinale kritseldad B»

Elisa Raamat on kuumaksuline (8.99 eurot) e-raamatulaenutus, mille kasutamiseks ei pea olema Elisa klient. Praeguseks on seal ca 2200 teost, sealhulgas ligikaudu kolmsada, mida on võimalik lugeda ja kuulata tasuta. Elisa Raamatut saab kasutada Androidi ja Apple’i seadmetes, aga mitte Windows Phone’is või arvuti brauseris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles