Uue Tänava Orkester lõpetab ambitsioonika Beethoveni sarja

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Tänava Orkester proovis.
Uue Tänava Orkester proovis. Foto: Uue Tänava Orkester

Noortest muusikutest koosnev Uue Tänava Orkester on jõudnud esimese eesmärgi finaalini ja nii kõlab täna õhtul Estonia kontserdisaalis Ludwig van Beethoveni üheksas sümfoonia. 

Möödunud aasta alguses Tallinnas Uuel tänaval asuvas Vanalinna muusikamajas proovidega alustanud orkestri ühiseks sooviks on mängida sümfoonilise muusika põhivaramusse kuuluvaid teoseid.

Ambitsioonikas teekond, mille põhieesmärgiks oli esitada helilooja Ludwig van Beethoveni kõik sümfooniad, jõuab täna õhtul finaalini. Nii on Estonia kontserdisaalis erakordne võimalus kuulata suurmeistri viimast, üheksandat sümfooniat. 

Uue Tänava Orkestri eestvedaja ja kunstiline juht Kaspar Mänd on öelnud, et Beethoveni kõikide sümfooniate esitamise protsess on olnud suur avastamise ja arenemise tee.

«Mulle ja enamikule orkestrantidele on see esimene praktiline kokkupuude Beethoveni sümfooniatega.»

Tema sõnul on Beethoveni sümfooniate interpreteerimine kogemus, mida peaks iga muusik tunda saama. Viimase aasta jooksul Beethoveni sümfooniaid ette kandnud Mänd ühtegi lemmikut eraldi välja ei too: «Kõik on olnud esitushetkel mu meelisteosed. Kui saaksin, esitaksin neid kohe jälle.» 

Lisaks Uue Tänava Orkestrile on Estonia kontserdisaali laval ligi 70-liikmeline segakoor HUIK! ning solistid Kädy Plaas, Tuuri Dede, Mati Turi ja Tamar Nugis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles