«TÜHI saal» uurib: miks ma loen luulet (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanike Maja musta laega saal.
Kirjanike Maja musta laega saal. Foto: EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Kolmapäeval, 26. aprillil kell 18 algab Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis (Harju 1) viies sündmus Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi (TÜHI) kirjanduslike kolmapäevade sarjast «TÜHI saal». Üritus toimub koostöös Eesti Kirjanike Liiduga. Seekord keskenduvad esinejad küsimusele «Miks ma loen luulet?»

«TÜHI saal 5» ühe korraldaja, Tallinna Ülikooli eesti kirjanduse professori Piret Viirese sõnul on inimeste jaoks sageli elu jooksul välja kujunenud luuletused, mis on neile tähtsad, mille peale nad mõtlevad või mida isegi peast teavad. «Luuletus võib meenutada mõnda seika elust, meeleolu, sündmust, inimest, anda edasi ideed. «TÜHI saal 5» toobki kuulajateni TÜHI õppejõududele ja vilistlastele olulised luuletused ja lisaks saab teada, miks just need luuletused on välja valitud,» ütles Piret Viires.

Endale olulist luulet loevad ja sellest kõnelevad Joonas Hellerma, Anna Verschik, Valner Valme, Veronika Kivisilla, Tarmo Jüristo, Maarja Vaino, Grigori Utgof, Aigi Heero. Õhtut juhib Piret Viires.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles