«November» sai auhinna USA mainekal filmifestivalil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "November".
Kaader filmist "November". Foto: Eesti Filmi Andmebaas

Tribeca filmifestivali žürii andis parima välismaise filmi operaatoritöö eest auhinna Eesti mängufilmi «November» operaatorile Mart Tanielile.

Auhinna andsid üle Alessandro Nivola ja Willem Dafoe. «Tänavuse festivali filmid demonstreerivad üllatavalt erinevaid käekirju,» seisis žürii kommentaaris. Ometi tõuseb üks operaatoritöö, nimelt Mart Taniel filmiga «November»  teiste hulgast esile oma eriti jõulise ning julge visuaalse keele poolest.»

Tribeca filmifestivali peetakse igal aastal New Yorgis Manhattani alumises otsa samanimelises rajoonis (lühend väljendist Triangle Below Canal Street). Festivali asutasid 2002. aastal Jane Rosenthal, Robert De Niro ja Craig Hatkoff. Väidetavalt motiveeris neid soov pärast 2001. aasta kaksiktornide terrorirünnakuid Manhattani lõunaosa soikunud kultuurielu taas elavamaks muuta.

Rahvusvaheline festival on kuulus sõltumatute tootjate kõrgeasemeliste mängu-, dokumentaal- ja lühifilmide poolest. Oma tegevuse 16. aasta jooksul on seal näidatud enam kui 1400 filmi enam kui 80 riigist. Lisaks filmidele ja seminaridele on festivalil eraldi sektsioonid, mis on pühendatud digitaalsetele ning interaktiivsetele loojutustamise vahenditele, viimasel ajal ka virtuaalreaalsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles