Kinoteater tegi Londonis lavastuse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Paramouri
Tim Paramouri Foto: Kinoteater

Reedel esietendub Londonis Kinoteatri lavastus «Finding Mr Paramour», kus nimiosaline räägib oma loo õpetajaks olemisest ja Briti haridussüsteemist.

Lavastus on inspireeritud põhikooli asejuhina töötanud Tim Paramouri palju vastukaja saanud blogipostitusest «Õpetamise kriis», misjärel pani ta üle 12 aasta peetud ameti maha. Eestis on Kinoteater sarnasel teemal andnud üle 70 etenduse Priit Kruusi tükiga «Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine».

Londoni teatris Lyric Hammersmith toimuvad 5. mail kaks etendust teatriprofessionaalidele. Laiem publik näeb «Finding Mr Paramouri» praeguste plaanide järgi kahel Inglismaa festivalil: Offbeatil 27. juunil Oxfordis ning Fringe'il 23. juulil Readingis.

Paul Piigi sõnul on tegu Kinoteatri esimese lavastusega väljaspool Eestit ja tegijail pole õrna aimugi, kuhu see kõik välja jõuab. Meeskonda kuuluvad veel Paavo Piik ja Henrik Kalmet. 

Produtsentideks on Kinoteater ja Theatre of Europe, kelle koostööks andis tõuke Eesti teatri ekspordimess draamamaa.weekend. Toetavad kultuuriministeerium, kultuurkapital, Eesti suursaatkond Londonis ning Arts Council England. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles