Teatritöötajad soovivad palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Teatriliit tegi kultuuriministeeriumile ettepaneku tõsta kõrg- ja kutselise eriharidusega teatritöötaja kuupalga alammäär järgmisest aastast 608,18 euroni (9516 kroonini).

«Kahetsusväärselt on loobutud aastaid kestnud põhiprintsiibist, et kõrgharidusega kultuuritöötajate palka tõstetakse vastavuses õpetajate palgatõusuga,» kirjutas teatriliidu esimees Ain Lutsepp kultuuriministrile saadetud pöördumises.

Ta tõi välja, et õpetajate palgatase kasvas juba 2008. aastal 22 protsenti ja tõusis nooremõpetajal 9516 kroonini. Seevastu teatritöötajate palgatõusuks jäi 15 protsenti ja palga alammääraks 543,25 eurot (8500 krooni). See on püsinud selle aastani.

«Ehkki õpetajate palk kärbete tõttu langes, on see ometi 1,2 korda suurem kui praegune teatritöötajate palgamiinimum,» märkis Lutsepp.

Ettepanekute tegemisel lähtub teatriliit kirja pandud põhimõttest, et «…kõrgharidusega töötaja palga alammäär, kui ta töötab täistööajaga kõrgharidust nõudval ametikohal, peaks olema võrdne rahandusministeeriumi poolt prognoositava vabariigi keskmise palgaga.»

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto ütles, et ajast ette rutata ei tasu. «Tegu ettepanekuga 2012. aasta eelarve kujundamiseks. Eelarveprotsess algab peagi ja erinevad ettepanekud arutatakse eelnõu kokkupaneku käigus läbi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles