Video: Kalmeti ja Nüganeni kurikuulus leppimisvideo sai järje

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater KELM: Bert Raudsep ja Jürgen Gansen. Nende vahel Woody Alleni portree.
Teater KELM: Bert Raudsep ja Jürgen Gansen. Nende vahel Woody Alleni portree. Foto: Facebook / KELM

Mis juhtub siis, Kui Voldemar Panso asendada Woody Alleniga?

See selgub teatri KELM etenduse «Riverside Drive» reklaamiklipist, mida võib vaadata allpoolt.

Klipp on inspireeritud Tallinna Linnateatri nn Kalmeti-Nüganeni skandaali lõpuvaatusest, kus linnateatrist lahkuv Henrik Kalmet andis koos peanäitejuhi Elmo Nüganengiga ERRil intervjuu Voldemar Panso portree all. Seda saab vaadata siit.

Woody Alleni klassikaline elegantne, psühholoogiline, absurdne, realistlik ja sürrealistlik ühevaatuseline näidend «Riverside Drive» esietendus teatris KELM 5. mail. Hall päev New Yorgis, isegi kergelt udune. Eraldatum koht Hudsoni kaldal, kust on võimalik vaadata laevu ja New Jersey rannikut. Näitekirjanik Jim ootab kedagi: vaatab aeg-ajalt närviliselt käekella, kõnnib edasi-tagasi. Ta üritab helistada, kuid vastu ei võeta. Tibutab uduvihma. Ta soojendab käsi, tõmbab niiskuse tõttu krae üles. Üks kasimata, pügamata hulkur jõllitab kirjanikku. See on Fred. Jim märkab kahtlast kõhedusttekitavat tüüpi. Ta on häiritud - tema kohtumine ei vaja kõrvalisi silmapaare. Lõpuks ligineb Fred Jimile ja hakkab rääkima.

Woody Allen «Riverside Drive»

  • Lavastaja: Priit Pääsuke
  • Esietendus 5. mail 2017 Teater KELMis (Vene 33, Tallinn)
  • Dramaturg Karl Koppelmaa
  • Kunstnik Karoliina Kull
  • Muusika Sten Sheripov
  • Valguskunstnik Triin Suvi
  • Osades Lauli Otsar, Jürgen Gansen, Bert Raudsep
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles