Nädala plaat. Ootuste survest

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson
Liisi Koikson Foto: Kuvatõmmis

Liisi Koikson

Coffee For One

Hinne: 3

Liisi Koiksoni hääl on keskmise eestlase jaoks ilmselt üks kõige tuttavamaid maailmas. On ju ühe tema kõige tuntuma laulu nimigi «Sinu hääl». Ja seetõttu tundub Koikson vaid tema hittidega kursis olijale turvaline valik, muusika, mille sa paned oma gluteenivabas Kalamaja kohvikus taustaks mängima, kui sa oled kohvikupidaja, ja keegi ei tule kurtma, miks teil siin õhkkonnaga sobimatu tümakas üürgab. Kui sa kohvikupidaja ei ole, sobib Koiksoni muusika pühapäevahommikutesse, kus sa võid rõõmustada, et sul pole kohustust täna tööle minna ja matcha-kooke valmistada.

«Coffee For One’i» esimene singel «Procrastination Queen» oli eelnevat juttu arvestades paras üllatus – mürased kitarrid, veidi pjharveylik ülbe vokaal. «Procrastination Queen» on vägev ja minimalistlik avalugu, aga tekitab albumi esimese maitsena selle suhtes valeootusi. Ülejäänud album on taas pigem selline Koikson, nagu me oleme varasemast kuulma harjunud, mis ei ole negatiivne, kuna Koikson on väga hea Koikson. Tundub, et ingliskeelne Koikson ongi too eksperimentaalsem ja otsivam, liigitas lauljanna juba oma esimese plaadi «The Gemini Diaries» garage’i alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles