Sirbi peatoimetajaks kandideerib kolm inimest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand.
Kaarel Tarand. Foto: .

SA Kultuurileht valib nädalalehele Sirp peatoimetaja kolme sooviavalduse põhjal kolmapäeval, 22. oktoobril.

«Infoagentuuri BNS uudisest võib jääda ekslik mulje, justkui oleksin ma kinnitanud nimeliselt kahe inimese kandideerimist ning jätnud kolmanda mainimata, tegelikult ei ole ühtki nime nimetatud,» rääkis SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga Postimees.ee'le.

«Samuti ei vali Sirbi peatoimetajat SA Kultuurileht nõukogu, nagu väidab BNS, vaid spetsiaalne komisjon,» ütles Väljataga.

BNS vahendas, et ajakirjanduses on oma kandideerimisest teatanud senine peatoimetaja Kaarel Tarand ning kirjanik Aarne Ruben, kuid Väljataga ei soostunud nimede kohta midagi ütlema.

Samuti ei vali peatoimetajat Kultuurilehe nõukogu, vaid spetsiaalne kümneliikmeline komisjon, mille on moodustanud SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga.

Tema sõnul kuulub komisjoni SA Kultuurileht nõukogu liikmeid, samuti Sirbi toimetuse kolleegiumi liikmeid ning erinevate kultuurivaldkondade esindajaid.

Mitmeks aastaks tööleping sõlmitakse, sõltub Väljataga sõnul mitmest asjaolust, sealhulgas kuulatakse ka väljavalitud inimese enda arvamust.

Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarandi kolmeaastane ametiaeg lõpeb novembris, uue töölepingu sõlminud peatoimetaja ametiaeg algab 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles