Küberpiraadid kaaperdasid «Kariibi mere piraatide» uue filmi (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kariibi mere piraadid
Kariibi mere piraadid Foto: Disney

Üks selle suve suurimaid filmiesilinastusi võib untsu minna, sest küberpiraadid on pantvangi võtnud Disney stuudio uusima löökfilmi «Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales» koopia ning nõuavad lunaraha. 

Filmi esilinastus on määratud 26. maile, kuid kui stuudio ei maksa bitcoinides määratud lunaraha (mille suurus pole praeguseks teada, aga ilmselt pole tegemist saiarahaga), lastakse seeria viies linateos internetilainetesse vabalt hulpima, teatab portaal Deadline. Disney peadirektor Bob Iger kinnitas, et tõesti on üks nende film varastatud, kuid ei kinnitanud, milline just. Firma on abi saamiseks pöördunud FBI poole.

Hector Monsegnor, küberturvafirma Rhino Security Labs direktor kommenteerib vargust järgnevalt: «Disneyl, Netflixil ja Discoveril võivad küll olla tõhusad turvameetmed, kuid tootmisel osalevad ka paljud alltöövõtjad ja väikesed filmistuudiod, kes ei pööra turvalisusele nii suurt tähelepanu ning kellel selle jaoks ilmselt isegi ressursse ei ole. Nii on nad häkkeritele kerge saak.»

Üks Eesti võimsamaid filmipiraatlusjuhtumeid leidis aset eelmisel kevadel, kui hittkomöödia «Klassikokkutulek» kõigepealt torrentikeskkondadesse ja siis juba Youtube’i lekkis. «Kuna seda filmi levitab Kinokoda ka BluRay-kinodes, siis on asi kõigi eelduste kohaselt sealtkaudu lekkima läinud,» ütles Siim Rohtla «Klassikokkutulekut» levitavast firmast Vaata Filmi. Eesti piraadid küll ei nõudnud lunaraha, vaid lasid autorikaitse aluse teose lihtsalt õiguste omaniku loata vabalevisse.

«Kariibi mere piraatide» sari on alates esimese filmi linastumisest aastal 2003. Sisse toonud rammusad 3,72 miljardit dollarit. Pole veel teada, kuidas varguseintsident aktsionäride rahakotte mõjutab. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles