Sandra Jõgeva avab Peeter Võsa galeriis näituse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Jõgeva performance näitusel "Kehaturg" aastal 2007.
Sandra Jõgeva performance näitusel "Kehaturg" aastal 2007. Foto: Kuvatõmmis

Tallinnas saab näha esmakordselt Pärnu galeriis "Avangard" märtsis eksponeeritud näitust, seekord legendaarse saatejuhi Peeter Võsa vastavatud galeriis Punker.

Tegemist on esimese Eesti Vabariigi aegsesse maaalusesse pommivarjendisse rajatud galeriiga, mis ühtlasi toimib kohvikuna.

Näitust võib vaatamas käia järgneva kolme nädala jooksul hommikul kella 7-st õhtul kl 22-ni.

Näitus jääb avatuks 8. juunini.

Softcore

Sandra Jõgeva eksponeerib oma isiknäitusel uut installatsiooni "Softcore", mis tegeleb, nagu mitmed ta varasemadki teosed, 12 aasta pikkuse kogemusega dominatrixina. "Softcore"kujutab endast täispuhutud kummipatjadele trükitud fotokollaazhe, tema dominapäevikut. Samuti on kollaazhi osa dokumenteeritud anonüümsete klientide kontaktivõtmised ning tagasiside. Kõik see on on eksponeeritud 300 galeriipõrandale asetatud padjal (23 x 30 cm) ning 14 lõuendil (20 x 30 cm).

Võib öelda, et padi on antud juhul intiimsuse, samas kliendi ja domina vahelise kogemuse teatava anonüümse ja korduva, tirazheeritava olemuse sümbol. Lisaks loomulikult täispuhutud patjade seos kumminaise kui karikatuursuseni objektistatud naisekujuga, sümboliseerimas fetisheid. Installatsioon valmib koostöös fotograaf Jaak Kikase ning graafilise disaineri Teet Raudsepaga. Tõlge inglise keelde: Juta Ristsoo

Näitust toetavad Malle Leis, Villu Jõgeva ja Eesti Kunstnike Liit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles