Hip-hop-kunstniku maal müüdi rekordilise 110,5 miljoniga

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Michel Basquiat "Untitled"
Jean Michel Basquiat "Untitled" Foto: Repro

Sotheby's oksjonil müüdi 110,5 miljoni dollari eest ameerika kunstniku Jean-Michel Basquiat maal "Untitled"(1982). Tegu on hinna mõttes kõigi aegade kuuenda tulemusega. Algselt prognoositi maali lõpphinnaks 60 miljonit.

Maali ostjaks jaapani miljardär Yusaku Maezawa, kes eelmisel aastal maksis ühe Basquiat' teose eest 57,3 miljonit, mis oli siis kunstniku varasem hinnarekord. Miljardär plaanib oma kodulinna Chibasse peagi muuseumi avada.

Üldse kokku müüdi 1988. aastal heroiini üledoosi tõttu surnud ja mingis mõttes tollaegse USA kunstihaibi üheks produktiks peetud ja ühtlasi ka hip-hop põlvkonna kunstnikuks tunnistatud Basquiat' teoseid eelmisel aastal 171,5 miljoni eest (80 teost), tehes temast hetkel suurima käibega USA kunstniku. Viimase viieteistkümne aasta jooksul on Basquiat' teoste väärtus kasvanud kümnekordselt.

Tagasihoidlik faktike veel siia lõppu- Basquiat oli lühikest aega ka Madonna kallim, mõlemad pärinesid 80-ndate alguse New Yorgi undergroundist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles