Vabal Laval arutletakse etenduskunstide tuleviku üle

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Lava Tallinnas
Vaba Lava Tallinnas Foto: Erakogu

22. ja 23. mail toimub Vaba Lava teatrikeskuses rahvusvaheline konverents «Etenduskunstide tulevik: teatrivälja avardumine».

Kahe päeva jooksul otsitakse vastuseid küsimustele, mis puudutavad nii institutsionaalseid muutusi, kunstilisi suundumusi kui tulevikuvisioone nii etenduskunstide kui laiemalt ühiskonna jaoks.

Konverentsi esimesel päeval keskendutakse institutsionaalste, tehnoloogiliste ja majanduslike muutuste teemadele ühiskonnas ja teatriväljal. Luubi all on ka teatripoliitika ja riiklik rahastamine võrdlevalt Eestis, Lätis ja Soomes. Konverentsi teisel päeval arutletakse etenduskunstide koostöö üle teiste valdkondadega ning räägitakse tulevikusuundumustest.

Konverentsil esinevad visionäärid Kristjan Lepik ja Linnar Viik, Läti Kultuuriministeeriumi asekantsler Dace Vilsone, Läti Kultuuriministeeriumi vanemnõunik Zane Beinare, Eesti Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Katre Väli, Soome Teatriinfokeskuse (TINFO) juhataja Hanna Helavuori, näitleja ja lavastaja Victoria Brattström (Rootsi), Helsingi Kunsti- ja Teatriakadeemia õppejõud Kai Lehikoinen, dokumentaalteatri lavastaja Hans-Werner Kroesinger (Saksamaa), lavastajad Tiit Ojasoo (Eesti), Chris Kondek (USA), Christiane Kühl (USA) jt.

Mõlema päeva lõpus on võimalik vaadata kell 19 Vaba Lava kuraatoriprogrammi lavastust «Eritunnused» (Distinguishing Marks), lavastajad Chris Kondek ja Christiane Kühl.

Konverents toimub Interregi Kesk-Läänemere 2014-2020 programmi raames ning võtab kokku projekti Theatre Expanded produtsentide õppe koostöös Läti Uue Teatri Instituudiga ning Vaba Lava kahe hooaja (2015-2017) kuraatoriprogrammi, mille fookuseks on olnud saksakeelne kultuuriruum (kuraatorid Madli Pesti ja Thomas Frank).

Täpse programmi leiab Vaba Lava kodulehelt: http://vabalava.ee/theatreexpanded/konverents/

Ettekanded ja diskussioon on inglise keeles. Konverents on tasuta. Kõik huvilised on oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles