NUKU teatri trupiga liitub uus lavastaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leino Rei
Leino Rei Foto: Kairit Leibold

Sügisel, uue hooaja alguses asub NUKU teatrisse tööle Leino Rei, kellest saab teatris nii lavastaja kui näitleja. Leino Rei on olnud Nukuteatris tööl aastatel 2002-2006, pärast mida tegutsenud vabakutselisena.

Teatri kunstiline juht Mirko Rajas sõnab, et Leino Rei puhul on tegemist ühe omanäolise ja erilise lavastajaga, kelle lavastajakäekiri on nukuteatrilik, kuid ka tugeva klassikalise teatri tunnetusega. «Hindan väga tema võimet luua lavastusi nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele, püstitades sealjuures olulisi sisulisi ülesandeid, kui aga ka vormilisi väljakutseid. Ootan koostööd Leinoga, et ühiselt NUKUt arendada ning täpsemate kunstiliste ja sisuliste taotluste poole pürgida,» kommenteerib Rajas.

Leino Rei enda jaoks on NUKU teater olnud märgilise tähendusega. «Muidugi ootan taaskohtumist. Siin on hetkel toimumas huvitavad arengud - uus saal avatud ja teater alustab uue kunstilise juhiga. On intrigeeriv, et mind sellele teekonnale kaasa kutsuti,» sõnab ta.

Tema esimeseks lavastuseks järgmisel hooajal on veebruaris 2018 esietenduv «Päris Mängu asi». Lavastus räägib loo päris hetkedes ja päris kohtumistes sündivast lapsepõlvest. Mis juhtub, kui viia väike laps päris asjade keskele - näiteks vanaisa puutöökoda - ja alustada mängu. Võib juhtuda, et mitte ainult laps ei avasta maailma, vaid ka vanaisa saab uue hingamise.

Rei viimaste aastate loomingusse kuuluvad näiteks «Tähelaps» (Karlova teater), «Popi ja Huhuu» (Theatrum) ja «Siil udus» (Tartu Uus Teater). Ta on kahel korral pälvinud Salme Reegi nimelise lasteteatrite auhinna, esimene neist 2006. aastal «Korstnapühkija ja karjatüdruk» (Nukuteater) ja teise 2014. aastal «Siil udus» eest.

NUKU teatri uus hooaeg algab 24. augustil, mil mängitakse kuus viimast «Mees, kes ei teinud mitte midagi» etendust. Sügisel tuleb välja kolm uut lavastust: «Bon voyage ja teised valed» (lavastaja Yael Rasooly), «Pollyanna» (Mait Joorits) ja jõululavastus tööpealkirjaga «Eesti jõulud» (Vahur Keller).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles