Kinodesse jõuab auhinnatud noortefilm «Tschick»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnatud noorsoofilm "Tschick"
Auhinnatud noorsoofilm "Tschick" Foto: Kaader filmist

26. mail kell 19.00 esilinastub kinos Sõprus Euroopa Filmiakadeemia Noore Publiku Auhinna võitnud Fatih Akini uusim mängufilm «Tschick».

Rõõmsameelse road-movie aluseks on Wolfgang Herrndorfi bestselleri staatusesse tõusnud romaan «Tschick» (inglisekeelse pealkirjaga «Why We Took the Car»).

Et suvi ei läheks luhta, otsustavad kaks autsaiderit «laenata» auto ja nii saab alguse kahe poisi pöörane suveseiklus. Filmi peategelased asuvad mässumeelsele teekonnale, mis ei tähenda vaid autosõitu maanteel. «Tschick» üritab portreteerida noorte inimeste tundeid ja arusaamu elust täiskasvanuks saamise teel ning mõista, miks teismeliste tegemised ei ole tegelikult nii tähtsad kui see, kuidas ja miks nad seda teevad.

«Ma oleksin tahtnud näha produtsendi nägu, kui ta selle filmiga tegelema hakkas, sest pööraseid ja peaaegu võimatuna näivaid stseene oli palju. Kõige enam sooviksin kiita väga hästi komponeeritud stsenaariumi, mis tugineb Wolfgang Herrndorfi novellile. Nauditav on, et pole mindud lihtsamat teed: klišeed on jäetud kõrvale ning lahendused on ühtaegu nii usutavad ja inspireerivad, kui ka jahmumapanevad.» (Kairi Kivirähk)

Kas mässajad eksivad ära? Kindlasti. Kas nad kohtuvad oma teel erinevate persoonide ja kummaliste tunnetega? Kahtlemata!

Film linastub alates 26. maist kinos Sõprus ja kinos Artis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles