Kultuuriministeeriumis asub tööle uus nõunik

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Rünkla
Indrek Rünkla Foto: Kuvatõmmis

Kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunikuna alustab 1. juunist tööd Indrek Rünkla. Tema esimesed suuremad ülesanded on seotud peatselt alustava ruumiloome ekspertrühmaga.

Indrek Rünkla (1971) on erialalt arhitekt, kelle silmapaistvate tööde hulka kuuluvad näiteks Kuressaares asuv Ferrumi kaubamaja, Pühajärve veekeskus ja Tallinna kesklinnas asuv City Plaza. Ta on osalenud mitmete linnaruumi mõjutavate piirkondade nagu Vabaduse väljak ja Rotermanni kvartal kavandamises.

Indrek Rünkla enese sõnul on tema suuremad tööülesanded Kultuuriministeeriumis seotud peatselt alustava ruumiloome ekspertrühmaga, mille eesmärk on tagada, et riigi ruumipoliitika oleks tervikuna teadlikum ja läbimõeldum. „Küsimus ruumist on põimitud paljude muude ühiskondlike valikutega. Nende seoste kaardistamine ja väljaütlemine võib aidata näha ruumi ühiskondliku meiepildi osana,“ rääkis Rünkla.

Indrek Rünkla on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri erialal ning on samas omandanud ka doktorikraadi kunstiteaduses. Ta on aastaid töötanud büroos Alver Arhitektid ning pidanud loenguid, juhendanud kursusi ja lõputööde valmimist Eesti Kunstiakadeemias. Kultuuriministeeriumis alustab ta tööd arhitektuuri- ja disaininõuniku asenduskohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles