Eestis linastub Kaurismäki «Teispool lootust»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aki Kaurismäki film «Teispool lootust»
Aki Kaurismäki film «Teispool lootust» Foto: Kaader filmist

8. juunil kell 19 esilinastub kinos Sõprus Aki Kaurismäki Hõbekaruga pärjatud film «Teispool lootust» (2017).

Sadamalinnade triloogia teises filmis vaatleb Kaurismäki elu ja ühiskonda väikese inimese tasandilt, andmata taas liigselt hinnanguid. Kaurismäki on öelnud, et talle meeldivad inimesed, meeldib neid tänaval jälgida ja mõelda, milline on tema lugu, kuhu ta küll kiirustab? Ja kuhu kiirustab inimkond tervikuna?

Söelaeva trümmis saabub Helsingisse noor süürlane Khaled (Sherwan Haji), kes otsib taga oma kadunud õde. Samal ajal ja samas linnas otsustab oma senisele abielule ja karjäärile lõpu teha keskealine soomlane Wikström. Värvikate isikute teed ristuvad ja tekib uus põnev kooslus, mis maalib kinolinale tragikoomilisi olukordi. «Teispool lootust» võlub poeetilise hingestatuse, elustava muusika ja lihtsa inimlikkusega.

Film võitis 2017. aasta Berliini filmifestivalil parima režissööri Hõbekaru. Esilinastusel on vestlusringis näitlejad Kati Outinen, Sakari Kuosmanen, Tommi Korpela ja Elina Knihtilä. Soome kombe kohaselt kütame Sõpruse taga kuumaks sauna, kuhu on kõik oodatud!

«Teispool lootust» on kinoekraanidel alates 8. juunist.

Vaata, kuidas Kaurismäki Berliinis Hõbekaru vastu võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles