4000 inimest külastas visuaalteatrifestivali NuQ Treff

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11. visuaalteatrifestival NuQ Treff
11. visuaalteatrifestival NuQ Treff Foto: Indtrek Rammus

 Äsja lõppenud 11. visuaalteatrifestivali NuQ Treff külastas üle 4000 inimese.

Festivali kunstilise juhi Vahur Kelleri sõnul õnnestus festival suurepäraselt. «Saalid olid publikut täis ja etendused võeti ovatsioonidega vastu. Rõõm oli näha meid külastamas ka teiste tipptasemel festivalide kuraatoreid mitmest suurlinnast. Esinejate ja publiku emotsioonid annavad tohutult jõudu ja energiat edasi minna,» kirjeldas Keller. Järgmine festival NuQ Treff toimub 24.–27. maini aastal 2019.

Nelja päeva jooksul andsid 21 teatrikompaniid, -truppi ja etendajat viies Tallinna etenduspaigas kokku 50 etendust. Lisaks toimusid vestlused artistidega, meistriklassid professionaalidele ning etendusjärgsed töötoad publikule. Festivali meeleolukad klubiõhtud olid tulvil arutelusid, vaidlusi ja kommentaare laval ja lava taga olnud loojate, teatrikülastajate ning eesti teatriprofessionaalide ja -uurijate vahel.

Festivali esimesel õhtul suures Ferdinandi saalis etendunud norra-prantsuse lavastus «Tuhk» puudutas paljusid. Festivali külastanud 23-aastase Heleni jaoks oli tegemist millegi täiesti teistsugusega, kui ta Eestis on harjunud nägema. «Väga detailne käsitöö nukkude puhul ja süvendatud, mitmekihiline, igati nauditav suurepärane teatrielamus,» sõnas ta.

Positiivselt oli üllatunud ka Karl, kes vaatas koos pojaga sloveenide lastelavastust «Väike sinine ja väike kollane»: «Ei oleks isegi arvanud, et kaon niimoodi lasteetendusse ära, aga mingi hetk olin mina vist rohkem sees kui poiss!»

Festivali korraldas NUKU teater heade toetajate ja partnerite toel: Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Prantsuse Instituut, Austria Suursaatkond Tallinnas, St Olav Hotell, Go Hotel Shnelli, Von Krahl, Kanuti Gildi SAAL, KUMU, Sõltumatu Tantsu Lava, Karja Kelder ja Tallink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles