Kiwa avab Helsingis näituse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiwa
Kiwa Foto: Erakogu

7. juunil kell 17 avatakse Helsingis Galleria 68-s Kiwa näitus Raul Meele 1960ndatel valminud konkreetse luule graafilistest remixidest. Näitus «The Spiral of Void» / «Meelemuutus» jääb avatuks 2. juulini.

Näitus «The Spiral of Void» / «Meelemuutus» tegeleb psühhedeelia kui kognitiivse tehnoloogiaga. Raul Meele 1960ndatel valminud konkreetse luule graafilised ümbertöötlused väljendavad teksti, teadvuse ja taju suhteid, modelleerivad seisundit, kus keel ja tekst väljendavad midagi enamat ülalpool oma funktsionaalsust. Algoritmidele delegeeritud tekstide muutmine mikrotasanditel arendab edasi psühhedeelseid visioone laiuvatest infoväljadest ja energeetilistest tasanditest.

Kiwa graafilised ümbertöötlused Raul Meele luulest on olnud hiljuti väljas ka Avangard galeriis Pärnus ning Tallinn Art Space'is.

Näituse käigus esitletakse samanimelist raamatut, mis sisaldab Kiwa remix'e Raul Meele 1960ndatel aastatel valminud konkreetsest luulest ning Hanno Soansi tekste. Raamatu graafilise disaini autor on Tuuli Aule, kirjastaja ;paranoia publishing group ltd.

Näituse avamisel esitleb Kiwa teadlastega koostöös loodud elektrokeemilise heli generaatorit, mis on esimene säärane maailmas. 

Galleria 68 on peamiselt konstruktivistlikule ja op-kunstile keskenduv projektiruum.

Graafikasarja ja heligeneraatori loomist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles