Eesti pianist esineb maailma ühes prestiižikamas kontserdisaalis tuhandetele

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Johan Randvere.
Pianist Johan Randvere. Foto: Kaupo Kikkas

Eesti pianist Johan Randvere astub täna õhtul maailma ühe prestiižikama kontserdisaali Moskva P. I. Tšaikovski nimelise konservatooriumi suure saali lavale. 

Moskvas toimuvad artistidevahelised jalgpalli maailmameistrivõistlused «Artfootball», mille käigus toimub mitu uhket kontserti. 

Randvere esineb kontserdil, mis pühendatud legendaarsele NSV Liidu rahvakunstnikule, Gruusiast pärit ooperilauljale Zurab Sotkilavale, kes sai tänavu 80-aastaseks.

«Sotkilava oli noorena suurepärane ja edukas jalgpallur. Pärast sportlaskarjääri lõppu asus ta laulmist õppima ning tegi ka seal täiesti vapustava karjääri,» rääkis Randvere Postimehele. «Ta on Venemaal ikka väga armastatud artist.»

Galakontserdil astuvad üles paljud solistid Sotkilava endaga eesotsas. Dirigent on Evgeny Shestakov. 

«Mina olen sel kontserdil Eesti esindaja ja esitan F. Liszti Klaverikontserdi nr. 1 finaali. Sellest tuleb pikk ja uhke kontsert. Peaaegu kõik 2500 kohta on juba praegu välja müüdud,» rääkis pianist. «Minu jaoks on selles saalis esinemine suur au ja hiigelsuur vastutus. See annab hindamatu kogemuse õppida nii suures ja suurepärase akustikaga saalis mängimist. Mõelda vaid, kes kõik siin majas on õppinud ja selles saalis esinenud: see on mul igal sammul meeles.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles