Täna Sõpruses: Eesti animatsiooni tulevik

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nova viimased vihmavarjud
Nova viimased vihmavarjud Foto: Plakat

Teisipäeval, 13. juunil kell 18 näidatakse kinos Sõprus 22 värsket lühianimafilmi, mis on EKA animatsiooniosakonna viie magistri- ja kaheksa bakalaureusetudengi lõpu- ning kursusetööd.

Seanss kannab nimetust «Viimased Nova vihmavarjud», mis sümboliseerib animatsiooniosakonna peatset lahkumist kodusest BFMi Nova majast, samas ka vihjates lootusele pääseda räästa alt vihmavarju alla. Või siis vastupidi.

Priit ja Olga Pärna ning Rao Heidmetsa juhendamisel on valminud noorte animameistrite käte all seekord kokku 22 animafilmi, kogupikkusega peaaegu poolteist tundi. Filmides on esindatud erisugused tehnikad ning iga teos on väga oma tegija nägu ja iselaadse lähenemisega. Enamik tegijaid on ka ise kohal!

Tegemist on väikse hüvastijätuga BFMi Nova hoonega ja viimaste seal valminud filmidega, sest animatsiooniosakond kolib uuest õppeaastast Lembitu tänavale EKA vabade kunstide teaduskonna juurde.

Linastuvad järgmiste tudengite filmid:

MA: Helen Woolston, Evgeniia Golikova, Teele Strauss, Terje Henk, Aggie Pak Yee Lee, Nicolás Petelski, Sander Joon

BA: Aili Allas, Anne Mirjam Kraav, Jüri Lääs, Katariina Aule, Katarina Skott, Leore Klyszejko, Liisi Grünberg, Ottomar Sukko ja Silvia Raist.

Pärast seanssi toimub pidu osakonna uues asukohas Lembitu 10. Kõik, kes tulevad, on kutsutud!

Sama filmiprogrammi näeb ka Tartus Elektriteatris 14. juunil kell 23 ja 17. juunil Peterburis Potšti teatris (viisaga!).

Sissepääs on igal pool prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles