Estonias esietenduv «Manon» esitab tantsijatele kõrgeid nõudmisi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonias etendub iga balletitantsija unistuseks nimetatud «Manon».
Estonias etendub iga balletitantsija unistuseks nimetatud «Manon». Foto: Eesti Rahvusballett

Rahvusooperis Estonia jõuab neljapäeval lavale balletitantsija unistuseks nimetatud ballett «Manon», mis nõuab väga head tantsijat ja draamanäitleja oskusi.

«Manon» on lugu ühe naise langemisest ühiskonna tipust eluheidikute sekka, kuid mitte iga trupp ei saa õigust seda esitada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Balleti autori, sir Kenneth MacMillani lesel leedi Deborah MacMillanil on oma eksperdid, kes hindavad, kas trupp saab õiguse seda balletti tantsida ning Estonia trupiga jäi leedi rahule.

Üks «Manoni» osatäitjatest on Šoti Balletis tantsiv Eve Mutso, kes tunnistas, et esimest korda üle aastate Estonia laval tantsida teeb üsna närviliseks, eriti arvestades, kui raske roll see on.

Lavastaja Karl Burnett selgitas, et tegemist on klassikalise balleti põhisammudele ehitatud lavastusega, mis nõuab ka head näitlemisoskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles