Suri ajaloo legendaarseim rokimuusa

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Pallenberg
Anita Pallenberg Foto: Kuvatõmmis

73-aasta vanuses suri näitlejanna ja modell Anita Pallenberg, kes oli eelkõige tuntud kui Keith Richardsi ja Brian Jonesi pruut, kirjutab The Guardian.

Pallenberg osales ka Nic Roegi olulises popkultuuri-filmis «Performance», milles ta mängis Mick Jaggeri tegelaskuju pruuti. Samuti mängis ta kultusfilmis «Barbarella» ja 2000ndatel selliste režissööride nagu Abel Ferrara ja Harmony Korine'i filmides.

Elukäik oligi itaalia-saksa päritolu Pallenbergil selline, et 16-aastaselt jõudis ta modellitööd tehes Andy Warholi kuulsasse Factorysse, mis sättis tema tulevase karjääri. 1965. aastal sattus ta Rolling Stonesi kontserdile, täpsemalt selle backstage'i, misjärel tekkis kõigepealt armuafäär Brian Jonesiga, hiljem Keith Richardsiga. Pallenbergi on nimetatud terve Rolling Stonesi muusaks. Laulis ta ka «Sympathy For The Devili» tausta.

Võib ka öelda, et ta on üks tähtsamaid inimesi rokiajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles