Riigikantselei läks untsu läinud raamatuhankega teisele katsele

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100
EV100 Foto: EV100

Riigikantselei hankele Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul ilmuvale raamatusarjale kirjastaja leidmiseks tehti kaks pakkumist. Riigikantselei pakkumise tegijaid ei avalikusta, kuid loodab esindaja sõnul võitja välja selgitada juuli alguseks. 

Tegemist on teise hankega, esimene osutus kirjastajatele parajaks pähkliks. Uues hankes on kirjastajal võimalus raamatusarja ilmumisperioodi pikendada kuni 2019. aasta lõpuni, leevendati ka nõudeid raamatutele ning puudub kohustus välja anda e-raamatuid.  

Kõik EV100 raamatusarja raamatud annavad ülevaate ühe valdkonna arengust Eestis viimase saja aasta jooksul. Teemade valdkond on lai, hõlmates ülevaateraamatuid Eesti meditsiinist, haridusest, ajakirjandusest kuni moe ja rokini välja.

Eelkokkulepped on sõlmitud 44 raamatu kirjutamiseks. Raamatute autorid on oma ala eksperdid, kes tunnevad valdkonda süvitsi. Näiteks sarja avaraamatu Eesti riigi 100 aastast kirjutavad Mart Laar ja Toomas Hiio, poliitikast teeb ülevaate Rein Taagepera ning Eesti kunsti 100 aastat võtab kokku Sirje Helme.

EV100 annab hanke võitjale tasuta üle nii käsikirjad kui ka kujunduskonkursi võidutöö. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles