Ida-Virumaa kaevanduses peetakse muusikafestivali

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Cash ja hobune
Tommy Cash ja hobune Foto: Kuvatõmmis

Laupäeval, 15. juulil toimub Kohtla-Nõmmel Eesti Kaevandusmuuseumis esimest korda muusikafestival Mägede Hääl.

Festivalil, mille eesmärk on tutvustada Ida-Virumaa võlu ning luua publiku jaoks positiivne seos selle koha ja nüüdiskultuuri vahel, seatakse kontsertideks üles neli lava ning allmaakino.

Festivali programmist leiab üle neljakümne artisti kodumaalt ja mujalt, kelle eesrindlik ja inspireeriv looming lööb kõlama kunagise kaevanduse tehismaastiku. Välismaistest nimedest astuvad festivalil üles UK eksperimentaal-elektroonik Dave I.D., juba kevadel oma techno-banger’itega tallinlasi tantsitanud nthng Hollandist ning lisaks põnevaid alternatiivseid bände nagu JARS Venemaalt, Les Spectrales Lätist ja Fate VS. Free Willy Soomest.

Kohalikest saavad sõna esimest korda Ida-Virumaal üles astuv TOMM¥ €A$H, Röövel Ööbik, Gorõ Lana, St. Cheatersburg, Holy Motors, Cosmonaut, Punch, Ajukaja ehk Raul Saaremets, Florian Wahl ja paljud teised.

Koostöös kinoga Sõprus näeb üheks festivaliõhtuks rajatavas allmaakinos filme „Liberation Day” (2016, Läti/Norra, rež. Ugis Olte ja Morten Traavik), „Nõukogude hipid” (2017, rež. Terje Toomistu), „Tuhamäed” (2017, rež. Ivar Murd), „Poissmees ja Volga” (2014, rež. Aljona Suržikova) ning „Eldoraado” (1971, rež. Ülo Tambek).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles