Onu Bella: mul käisid peast läbi kõige mustemad mõtted (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERRi Gonsiori tänava puhvetis esitles Onu Bella täna meeleoluka üritusega sünget raamatut «Tappa prostatavähk», kus legendaarne muusik ja kirjanik räägib võitlusest vähiga. «Mind on opereeritud, kuid lõikus oli vaid Kolgata tee algus, mitte lõpp, nagu esialgu oodatud ja loodetud,» tunnistas Onu Bella.

Raamatu «Tappa prostatavähk» tagakaanel tunnistab Onu Bella, et diagnoosi saades käisid tal peast läbi kõige mustemad mõtted, sh enda elu vabatahtlik lõpetamise võimalus. Kuid ta sai alguses jõudu tuttava tohtri sõnadest: «Ära muretse, see saab olema nagu üks talvine nohu ja aasta pärast on kõik korras.»

«Tahate, ma ütlen teile, kuidas tegelikult lood on?» küsib Onu Bella ja vastab: «Mitte midagi pole korras ega saa mitte kunagi enam korras olema! See haigus muudab inimese elu kardinaalselt – nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Puudutamata ei jäta see võitlus kõige kallimaid ja lähedasemaidki – perekonda ja sõpru. Kõlab julmalt, aga see on tegelik tõde.»

Jan Garšneki kujundatud Onu Bella autobiograafiline pulp-fiction on halastamatult aus käsitlus sellest, mis ja kuidas muudab eesnäärmevähi diagnoosiga seni enda arvates täiesti terve mehe elu. Oma keemikuharidusest lähtuvalt on autor äärmiselt süvitsi käsitlenud ka raviprotseduure.  

Raamatu on kirjastanud kirjastus Ema & Isa, mille taga on Juku-Kalle Raid. Raamatu toimetaja on Lauri Vanamölder.

Onu Bellalt on varem ilmunud viis raamatut: «Dekameron», «Keemia diskreetne võlu», «Mõned hallid varjundid», «Onu Bella. Koduperemehe nipiraamat» ja «Onu Bella. Ma võtsin viina».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles