Tallinna Linnateatris käis 76 460 inimest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnateatri kõige uuem lavastus on hetkel «Macbeth», kus peaosa mängib Postimehele avameelse intervjuu andnud näitleha Henrik Kalmet.
Tallinna Linnateatri kõige uuem lavastus on hetkel «Macbeth», kus peaosa mängib Postimehele avameelse intervjuu andnud näitleha Henrik Kalmet. Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateater lõpetas viimase «Suveöö unenäo» etendusega oma 52. hooaja. Hooaja jooksul toimus linnateatris 492 etendust, mida külastas kokku 76 460 inimest.

Hooaja jooksul jõudis lavale kuus uuslavastust: «Köster» (autor ja lavastaja Andrus Kivirähk), «Olin kodus ja ootasin, et vihma hakkaks sadama» (autor Jean-Luc Lagarce, lavastaja Anu Lamp), «Inimesed, kohad ja asjad» (autor Duncan Macmillan, lavastaja Diana Leesalu), «Jäneseurg» (autor David Lindsay-Abaire, lavastaja Madis Kalmet), «Macbeth» (autor William Shakespeare, adaptsiooni autor ja lavastaja Antti Mikkola) ja «Kriipsud uksepiidal» (autorid Kaarel B. Väljamäe ja Diana Leesalu, lavastaja Diana Leesalu).

Lisaks linnateatri lavadele anti lõppenud hooajal ka hulk väljasõiduetendusi. Kõige menukamaks uueks väljasõidulavastuseks kujunes «Köster», millega sõideti ringi üle terve Eestimaa: etendusi mängiti nii Palamusel, Pärnus, Kuressaares, Keilas, Arukülas, Põlvas kui ka Võrus. Väljasõitudel käis ka lavastus «Aeg ja perekond Conway», mida mängiti lisaks Eesti lavadele Peterburis ettevõtmise «Tallinna kohtumised Peterburis» käigus Akimovi-nimelises komöödiateatris. Madis Kalmeti lavastusega «Jäneseurg» anti kolm etendust Espoo kultuurikeskuses «Eesti nädala» käigus. Mladen Kiselovi lavastust «Kes kardab Virginia Woolfi?» mängiti Ameerika Ühendriikides.

Sel hooajal andis viimased etendused linnateatri menulavastus «Lantimiskunstnikud», mis kogus viie repertuaaris oldud hooaja peale kokku ligi 50 000 vaatajat.

Detsembris toimus juba üheksandat korda teatrifestival Talveöö Unenägu, mida külastas kokku 3141 inimest. Festivalil osalesid lavastused «Riiklik arengukava» (Läti), «Head päeva!» (Leedu), «Märter» (Venemaa) ja «Näitus B» (Lõuna-Aafrika Vabariik), millest viimane osutus äärmiselt populaarseks.

Hooaja lõpus lahkuvad linnateatrist näitleja Henrik Kalmet ja dramaturg-lavastaja Paavo Piik, augusti lõpus projektijuht Veiko Tubin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles