Video: Klaaspärlimängul kõlab tervendav helimassaaž

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Nieler.
Karl Nieler. Foto: promo

9. juulil saab Tartu Jaani kirikus kuulata kontserti kehale ehk helimassaaži, mille kannab 58 instrumendil ette Eestist pärit Karl Nieler.

Kontserdiprogrammis «Valguse rännak» kasutab Karl Nieler tavalist fagotti, haruldast ajaloolist kontrafagotti ja Tiibeti «laulvaid kausse». Maestro sõnul ei loo ta nende pillide abil mitte lihtsalt ilusa heliga laetud õhustikku, vaid ravib ka inimeste tervisehädasid.

Eestist pärit, ent Saksamaal elava artisti peamine erilisus on kõrgekvaliteetsete ja erineva suurusega kausside abil helivälja tekitamine ning neist helidest omakorda meloodiate ning harmooniate kokkupõimimine.

Nieler on Saksamaal tuntud ka kui mainekas fagoti ja ajaloolise kontrafagoti interpreet. Nüüdis- ja klassikalise muusika kohtumispaik festival Klaaspärlimäng toimub 6.–11. juulini Tartu Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles