Suri legendaarse karu vaimne isa

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu Paddingtoni pronkskuju Paddingtoni jaamas Londonis
Karu Paddingtoni pronkskuju Paddingtoni jaamas Londonis Foto: Wikipedia

Eile, 27. juunil suri 91 aasta vanuselt maailmakuulsa ja armastatud raamatukaru Paddingtoni looja Michael Bond.

Oma esimese Paddingtoni-raamatu kirjutas Bond 1958. aastal. Autor jätkas kirjutamist kuni kõrge eani, viimane lugu kuulsast sinise vihmamantli ja punase südvestriga karu Paddingtonist (kel ikka kaasas lahutamatu marmelaadipurk) ilmus 2014. aastal. Kokku on raamatuid üle veerandsaja, lisaks telesarjad ja filmid.  

Karupoeg Paddington on Briti lastekirjanduse üks suuremaid kangelasi. Ta on miljonite laste lemmik ja Paddingtoni jaama ees seisab tema auks püstitatud skulptuur, kirjutatakse karuraamatuid eesti keeles välja andnud kirjastuse Pegasus koduleheküljel.

Paddington ärkab igal hommikul parimate kavatsustega, sööb röstsaia marmelaadiga ja on algavaks päevaks igati valmis. Kuid ikka ja jälle juhtub tal oma igapäevaseid karutoimetusi tehes midagi ootamatut, midagi läheb vussi, mõnest asjast tõuseb pahandus ja mõnest ei saa üldse asja. Aga üks on kindel — nalja saab temaga alati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles