«Mina, supervaras 3» purustas ülekaalukalt Eesti kõigi aegade kino avanädalavahetuse rekordid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mina, supervaras 3»
«Mina, supervaras 3» Foto: Kaader fimist

Animafilmisarja «Mina, supervaras» („Despicable Me“) uut peatükki käis vihmasel tantsu- ja laulupeo nädalavahetusel Eesti kinodes vaatamas 50 616 silmapaari. Fännid jätsid kinokassadesse 257 170 eurot, mis on uus Eesti kõigi aegade suurim avanädalavahetus nii vaatajate arvult kui ka piletimüügi tulemustelt.

Troonilt tõugati seni kassa edetabelit 219 633 euroga valitsenud «Kiired ja vihased 8» ning külastatavuse edetabelit juhtinud «Jääaeg 3». Viimane hoidis senist 42 464 vaatajaga avanädalavahetuse rekordit juba 2009. aastast alates.

Ohtralt pophitte ja tuntud tantsulugusid 1980ndatest pakkuva hoogsa ja lustliku multiflmi on tootnud Illuminationi animatsioonistuudio eesotsas superprodutsent Christopher Meledandriga, kes on ka ülipopulaarsete «Käsilased», «Lemmikloomade salajane elu» ja «Laula» multifilmide loojad. 

Eesti vaataja jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud Tiit Sukk (Gru/Dru), Liina Vahtrik (Lucy), Margus Tabor (Silas Alpikann), Maria Klenskaja (Gru ema), Elo-Mirt Oja (Agnes), Loviise Võigemast (Edith), Emma Tross (Margo), Taavi Teplenkov (Balthazar Bratt), Piret Krumm (Valerie), Kalju Orro (Fritz), Märten Männiste (Niko) jt.

Teostus: tõlkija Mihkel Mõisnik, dublaažirežissöör Margo Teder, helirežissöörid Rando Arand ja Tanel Paats, dublaažiprodutsent Jette Karmin, dublaažistuudio Orbital Vox. Filmi levitab Eestis VaataFilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles