Eesti mängufilm «Keti lõpp» esilinastus prominentsel filmifestivalil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 5. juuli õhtul, esilinastus Tšehhis, A-klassi kuuluval 52. Karlovy Vary Rahvusvahelisel Filmifestivalil Priit Pääsukese debüütmängufilm «Keti lõpp» , mis põhineb Paavo Piigi auhinnatud näidendil. 

Režissöör Priit Pääsukese sõnul sai «Keti lõpp» Karlovy Vary’s väga sooja vastuvõtu osaliseks. «Tundub, et publik oli filmiga samal lainepikkusel ja rääkisime ühte keelt» kommenteeris ta.

Ka filmi produtsent, Marianne Ostrat kinnitab, et «Keti lõppu» on Karlovy Vary’s saatnud elav huvi. Ta lisab: «Ka filmi pressile ja rahvusvahelisele filmitööstusele mõeldud kinnine linastus oli pilgeni täis ning osad inimesed istusid põrandal. Kuna filmi on pikitud palju huumorit siis rõõmustas meid eilsel esilinastusel väga see, et rahvusvaheline publik naeris ja elas filmile kaasa.»

Kodumaist mängufilmi «Keti lõpp» esindavad festivalil filmi režissöör Priit Pääsuke, peaosatäitjad Maiken Schmidt ja Hendrik Toompere jr, operaator Meelis Veeremets ja produtsent Marianne Ostrat. Maailma esilinastusel oli kohal ka kõrvalosatäitja Evelin Võigemast, kes mängib peaosa samal festivalil esilinastuvas, Katrin ja Andres Maimiku mängufilmis «Minu näoga onu». 

Karlovy Vary filmifestivalil osaleb «Keti lõpp» East of The West võistlusprogrammis, kuhu on valitud mängufilmid Kesk- ja Ida-Euroopast, Balkanilt, Türgist ja endistest Nõukogude Liidu maadest. 

Eesti kinolinadel saab filmi näha alates 20. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles