Kaevandusmuuseumis toimuv muusikafestival lubab pea pooltsada esinejat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Cash
Tommy Cash Foto: Kuvatõmmis

Laupäeval, 15. juulil toimub Kohtla-Nõmmel Eesti Kaevandusmuuseumis esimest korda muusika- ja nüüdiskultuuri festival Mägede Hääl. Ida-Virumaa võlusid avaval ja underground muusika sügavikesse kaevuval festivalil seatakse üles neli kontsertlava ning allmaakino. Festivali piletid hinnaga 15 eurot on müügil Piletilevis

Eesti sügavaimaks elamuseks tituleeritud Eesti Kaevandusmuuseum muundub järgmisel nädalavahetusel tõeliseks underground-muusika kaevanduseks. Kahele väli- ja kahele siselavale laotuv muusikaprogramm algab 15. juuli keskpäeval ning kestab üle 18 tunni, tuues publikuni tervelt poolsada artisti nii kodumaalt kui mujalt.

Eesti tegijaist astuvad Idas esmakordselt üles üleilma muusikapressi poolt «kõige dope’imaks eestlaseks» tituleeritud räpikarakter Tommy Cash, Ida-Virumaa juurtega Eesti indie rajaja Röövel Ööbik ja värvikas punkbande St. Cheatersburg, samuti meie uue põlvkonna lubavamaid indiebände Ouu, äsja ühe tänavuse parima kodumaise albumi üllitanud rockbänd Nevesis, venekeelne hiphop-grupp Gorõ Lana ning hulk alternatiivsete muusikaväljade suunanäitajaid nagu Ajukaja, Mart Avi, Florian Wahl, San Hani, Holy Motors, Punch jpt.  

Välisartistidest astuvad festivalil teiste seas üles elektroonilise muusika uuendajad Dave I.D. ja Bruce Inglismaalt, tehnobängerite meister nthng Hollandist ja artpunk punt Fate VS. Free Willy Soomest. Venemaalt saabuvad arrogantsed müraroki bändid JARS ja Gospoda Horoshie ning maailmanimest eksperimentaalse elektroonika veteran Cosmonaut.  

Kuni 16. juuni hommikutundideni kestvad kontserdid toimuvad paralleelselt neljal laval: kaevandusmuuseumi õuealale püstitatakse Kohtla-Raju pealava ja Helikopteri indie lava,  siseruumidesse seatakse Helikopteri lava ja Sveta baari lounge. 

Koostöös Kino Sõprusega üheks festivaliõhtuks käivituvas allmaakinos linastuvad viis dokumentaalfilmi, nende seas kolm Ida-Virumaa fookusega teost. Filmiprogrammi keskmes on  Kohtla-Järve müstilisest vaimust kõnelev poeetiline dokk «Tuhamäed», mille autoriks on üks festivali korraldajaist, video- ja filmirežissöör Ivar Murd.

Samuti tulevad näitamisele üksiklasest Narva kollektsionääri armastuse otsingutest pajatav «Poissmees ja Volga» (2014, rež. Aljona Suržikova) ning Ida-Võlumaa kuldaega kaardistav «Eldoraado» (1971, rež. Ülo Tambek). Totalitaarsete ühiskondade mehhanisme uurivad nii Läti-Norra koostööfilm «Liberation Day» (2016, rež. Morten Traavik), mis jälgib Sloveenia industriaal-skandaalgrupi Laibachi vaimukat topeltmängu Põhja-Korea propaganda instrumentidega kui režissöör Terje Toomistu menuk «Nõukogude hipid» (2017), mis viib vaataja 1970ndate raudse eesriide tagusesse psühhedeelsesse undergroundi. 

Kohtla-Nõmmele viib Balti Jaamast Elron.

Mägede Hääl festivalil esinevad: 

Abramova 

Ajukaja

Awlnight

Bleach b2b Skyler 

Born to Bang

Brandy

Bruce (UK)

Catapulta

Ceekayin2u b2b Shauny B

Cosmonaut (RU)

Dave.i.d (UK)

Dead Furies

Endamisi Salamisi

Europa

Fate VS.Free Willy (FI)

Florian Wahl

Gorõ Lana

Gospoda Horoshie (RU) 

Hash 

Healthcare

Holy Motors

Hyyru

Intenso

Jars (RU)

Karl Martian

Keetai

Köster

Liblikas

Mart Avi

Martin Aedla

Mees Inc.

Mohammed Al Hamza (EG)

myspacebabe

Nevesis

Nikolajev

nthng (NL)

Ouu

Paranoid One

Punch

Regret

Röövel Ööbik

San Hani

St.Cheatersburg

Stenrylove

Taavi-Peeter

Tommy Cash

Tovarish Astronom

Typicalflow

Yandere

Filmiprogramm

13.00 Poissmees ja Volga (2014, rež. Aljona Suržikova)

13.50 Eldoraado (1971, rež. Ülo Tambek)

14.30 Tuhamäed (2017, rež. Ivar Murd)

16.15 Nõukogude hipid (2017, rež. Terje Toomistu)

18.20 Poissmees ja Volga (2014, rež. Aljona Suržikova)

19.15 Eldoraado (1971, rež. Ülo Tambek)

20.00 Liberation Day (2016, Läti/Norra, rež. Ugis Olte & Morten Traavik)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles