President Tarja Halonen avab Viru Folgi

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen
Tarja Halonen Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Põhjamaise muusika festival Viru Folk tähistab tänavu Soome sajandat juubelit ning keskendub Soome muusikale ja kultuurile. Festivali avab reedel, 11. augustil kl 19.45 president Tarja Halonen. 

Festivalil esinevad teiste seas Värttinä, Kimmo Pohjonen, Finntroll, Wimme Saari & Tapani Rinne. Kolme festivalipäeva jagub suur hulk huvitavaid esinejaid nii Soomest kui ka Eestist, kontserdid toimuvad kuuel laval.

Enne folgifestivali jõuab president Halonen avada näituse «Piirideta Meri» Käsmu Meremuuseumis. Tegu on Viimsi Rannarahva Muuseumi näitusega, mis jääb avatuks kuni 10. septembrini.

President Tarja Halonen osaleb ka laupäeval 12. augustil Paide Arvamusfestivalil Euroopa alal diskussioonis «Kuidas seista vastu populismile ja äärmuslusele?». Lisaks president Halonenile arutlevad sel teemal Amsterdami Goethe instituudi juht Mikko Fritze (Saksamaa), piiskop Philippe Jourdan (Prantsusmaa) ja tõlkija Hendrik Lindepuu (Eesti-Poola).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles