ETV tütarlastekoor osaleb kooride Eurovisiooni lauluvõistlusel

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV tütarlastekoor esindab Eestit kooride Eurovisiooni lauluvõistlusel.
ETV tütarlastekoor esindab Eestit kooride Eurovisiooni lauluvõistlusel. Foto: Kairit Leibold/ERR

Järgmise laupäeva õhtul toimub Riias esimest korda kooride Eurovisiooni lauluvõistlus, millel Eestit esindab ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhtimisel. Kell 21.05 teeb ETV2 võistlusest otseülekande.

 

ETV tütarlastekoor on suureks võistluseks kokku seadnud kava «Absolute Tormis» Veljo Tormise heliloomingust.

«Eesti koorina on meil missioon viia väga suure vaatajaskonna ette oma juurtest jõudu saavat kultuuri. Veljo Tormis on oma loominguga andnud jõuliselt meie eneseteadvusse muusikalise emakeele ning loonud tohutult fantaasiarikka vokaalmuusikavaramu. Otsustasime pühendada oma esinemise temale,» ütles ETV tütarlastekoori juht Aarne Saluveer.

Lisaks Eestile võistlevad kooride Eurovisioonil osalejad Austriast, Belgiast, Taanist, Lätist, Saksamaalt, Sloveeniast, Ungarist ja Walesist. Kõikidel kooridel tuleb esineda kuue minuti jooksul. Esitusi hindab professionaalne žürii, kuhu kuuluvad Briti helilooja John Rutter, maailmakuulus Läti metsosopran Elīna Garanča ja Šveitsi dirigent Nicolas Fink.

Muusikaõhtut juhivad Grammyga pärjatud helilooja-dirigent Eric Whitacre ja Läti televisiooni saatejuht Eva Johansone. Ülekande režissöör on Peter Manuira (BBC). Eesti televaatajatele kommenteerib ülekannet Eero Raun.

Ajaloo esimene kooride Eurovisioon on ETV2 ekraanil 22. juulil kell 21.05. Kordust saab näha neljapäeval, 27. juulil, kell 22.50 ETVs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles