Neeme Järvi album pälvis maineka auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ECHO Klassik tseremoonia
ECHO Klassik tseremoonia Foto: promo

Neeme Järvi plaat võitis maineka ECHO Klassik auhinna ja nomineeriti Grammyle.

«Neeme Järvi conducts Ibert»
«Neeme Järvi conducts Ibert» Foto: Plaadikujundus

Dirigent Neeme Järvi võitis Echo Klassik auhinna 20. sajandi sümfoonilise muusika kategoorias plaadiga «Neeme Järvi conducts Ibert». Auhinna võitnud plaadil kõlab prantsuse helilooja Jacques Ibert'i (1890-1962) orkestrilooming. Muusikakriitik James Manheimi sõnul on Neeme Järvi mitmekülgne dirigent, kes suudab 20. sajandi prantsuse muusikat juhatada mängleva kergusega. Albumit nimetab Manheim absoluutseks naudinguks. Kõnealune album oli tänavu ka üks viiest Grammy nominandist orkestrimuusika kategoorias.

Plaadil juhatab Neeme Järvi šveitsi-romaani orkestrit Orchestre de la Suisse Romande. Neeme Järvi oli selle orkestri kunstiline juht aastail 2010-2014.

ECHO Klassiku auhinnagala toimub 29. oktoobril Hamburgis Elbphilharmonie kontserdisaalis. ECHO Klassik on muusikavallas üks mainekamaid auhindu. Preemia eesmärk on tunnustada uusi talente ja kõrgtasemel plaadisalvestusi ning tutvustada klassikalist muusikat võimalikult laiale kuulajaskonnale.

Laureaatide nimekirja vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles