Eesti keeles ilmus «Rassismi praktiline käsiraamat»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rassismi praktiline käsiraamat»
«Rassismi praktiline käsiraamat» Foto: Kirjastus Tänapäev

Kirjastuse Tänapäev väljaandel ilmus just eesti keeles C. H. Daltoni teos «Rassimi praktiline käsiraamat. Etnograafiaprofessor C. H. Dalton on tuntud Ameerika koomiku Sam Meansi pseudonüüm, mille all heidab ta satiirilise ja hüsteeriliselt naljaka pilgu korraliku rassisti hingellu.

Raamat pakub suurepärast ja õpetlikku lugemist kõigile murelikele inimestele, kes ei tea täpselt, kuidas tänapäeva multikulti maailmas toime tulla. «Huumorimeeleta lugejal palun mitte osta! Või kui ostad, siis ära loe, jumala eest,» hoiatab kirjastus oma Facebooki seinal.

Inimtõug ei ole tegelikult tõug. See on liik, ent jagatud mitmeks mugavaks rassiks nagu must, valge, asiaadi ja segavereline rass. Need jaotused rajanevad peentel bioloogilistel erisustel ja väljenduvad füsioloogilise teguritena. Rassism tähistab vastikust teise rassi vastu tervikuna või teise isiku vastu kõigest sellepärast, et ta on teatava rassi liige.

Nagu pealkiri viitab, on see raamat mõeldud kasutamiseks rassismi praktilise käsiraamatuna nii rassistidele kui ka mitterassistidele. See käsitleb mitmesuguseid erinevate rasside ja rahvusrühmadega seotud stereotüüpe, samuti nende päritolu ja tõesust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles