Kalana Saund: mõnulesid intelligentsed hedonistid

Merilin Mändveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalana Saundi DJ-telk.
Kalana Saundi DJ-telk. Foto: Merilin Mändveer

28.–30. juulini sai Hiiumaal Paradiisirannas aktiivselt puhata. Toimus ennekõike puhkusefestival Kalana Saund, kuhu kogunesid sajad noored nii mandrilt kui saartelt. Päeval veedeti aega päikese käes ning õhtul tehti samme muusikarütmis. Mitmed tunnustatud DJd kütsid päikselise Kalana veel kuumemaks. Tegemist oli elektroonilise muusika festivaliga, kus mängisid teiste seas näiteks Kristjan Kalm, Raul Saaremets, Madis Nestor ning Haigla Pidu.

Muusikalise elamuse andsid esimesel festivaliõhtul Haigla Peo DJd Kristopher Luigend ning Jan Tomson, jagades rahvaga oma väga head energiat. Teisel õhtul andsid tantsulistele särtsu näiteks Madis Nestor, Siim Nestor, Raul Saaremets ja Rain Tolk. Muusikat jätkus mitmele maitsele – mängiti näiteks nii house’i, souli, räppi kui ka techno’t. Esinemisalasid oli kolm – kolm fantastilise vaatega DJ-telki.

Ürituse toimumispaik oli ideaalilähedane, pakkudes külastajale paradiisiranda, mille merekohina saatel sai end suurepäraselt välja puhata. Mis saaks olla veel parem kooslus kui muusika ja liivarand? Rand muutis ürituse romantiliseks ja elamuslikuks. See on suurepärane koht, kus sõpradega nädalavahetust veeta.

Festivalil oli suurepärane võimalus tegelda vabaaja tegevustega. Toitlustusalal oli ka pingpongilaud ning lisaks pinksile oli ürituse läheduses võimalus surfata ja ujuda. Seega sai aega veeta aktiivselt.

Ürituse miinuseks oli see, et päeval ei olnud festivalialal muusikat. Kuna aga päike taevas lõõskas, ei häirinud muusika puudumine just väga – sai vedeleda rannas ja nautida tõelist puhkust. Ürituse võtmesõna ongi puhkuse veetmine ning seda Kalana Saundil saab. Kvaliteetpuhkus kvaliteetrannal.

Ürituseala oli väga puhas ja inimesed üsna rahulikud. Ei kakeldud, ei tehtud kõvemat häält. Peo seltskonna moodustasid kultuuri nautivad inimesed, keda ühendas muusikamaitse. Festivalikorraldaja Siim Nestor märgib, et festival ongi mõeldud nõudliku maitsega rahumeelsetele hedonistidele.

Elamusrohkeks tegi festivali ka telkimine. Telke sai püsti panna lausa rannaliivale, vaatega helesinisele merele. Telkimisala oli suur ning kohti jagus kõigile külastajatele. See ala oligi paljude inimeste jaoks põhiline koht, kus aega veeta – ilus Hiiumaa mets ja toredad naabrid telkides.

Tasub kiita ürituse korraldajaid, kes külastajatele transpordi organiseerisid. Nii festivali alguspäeval kui lõppedes saatsid külalisi Heltermaa ja Kalana vahelt sõitvad eribussid, kuhu kõik festivalilised peale said.

Inimesed olid lausa nii abivalmid, et aidati ka isikliku transpordiga. Näiteks viisid kohalikud mõne külastaja, kes bussist maha hakkas jääma, ATVga bussipeatusesse. Selline hooliv suhtumine jääbki üritust iseloomustama.

Kalana Saundi tegi võluvaks teadmine, et argipäev on kaugel ja hetke saadab vaid Hiiumaa kaunis loodus ning sõbralik seltskond. Järgmisel aastal soovitan külastada Kalana Saundi inimestel, kes tahaksid imeilusa ranna ääres puhata ja lasta heal elektroonilisel muusikal oma kõrvu paitada.

Kalana Saund

28.–30. juulini Hiiumaal Paradiisirannas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles