Aleksander Eelmaale pühendatakse sümpoosion

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Krapp (Aleksander Eelmaa) kuulab raadiot ja ajab raadiohäältega juttu. Hetk Ardo Ran Varrese lavastusest «Sümfoonia ühele. Allegro con moto».
Johannes Krapp (Aleksander Eelmaa) kuulab raadiot ja ajab raadiohäältega juttu. Hetk Ardo Ran Varrese lavastusest «Sümfoonia ühele. Allegro con moto». Foto: Sille Annuk

Saueaugu teatritalus toimub 5. augustil Aleksander Eelmaa 70. juubelile pühendatud sümpoosion «Sass, kes kõnnib omapead». Ettekannetele järgneb Tartu Uue Teatri monolavastus «Sümfoonia ühele. Allegro con moto» Aleksander Eelmaaga peaosas.

Aleksander Eelmaa sai eelmisel aastal 70-aastaseks. Tagasihoidliku inimesena hoolitses ta selle eest, et suurejoonelist tähistamist ei toimunud. Nüüd on aga Tartu Uues Teatris valminud monolavastus Eelmaaga peaosas, mida sel suvelgi Saueaugul mängitakse ning Saueaugultoimub sel puhul sümpoosioni, mille pealkiri on inspireeritud Gerda Kordemetsa portreefilmilt, mis mõned aastad tagasi, muide, ka Saueaugul salvestati. Aleksander Eelmaa on olnud tegev Saueaugu esimesest hooajast peale (2001), ta on siin lavastanud kaks ja kaasa teinud neljas lavastuses. Ta on ühtlasi ka Ohtla küla ainus aukodanik.

Ettekannetega esinevad Pille-Riin Purje, Mart Kivastik, Tõnu Õnnepalu, Margus Kasterpalu, Madis Kolk, Kaja Kann, Valle-Sten Maiste, Priit Põldmaa ja Maarja-Helena Meriste jt kel on olnud au koostööd teha.

Ettekannetele ja vestlustele paneb punkti Aleksander Eelmaa ise, kes astub kell 19:00 lavale Ardo Ran Varrese lavastuses «Sümfoonia ühele. Allegro con moto». Etendusele järgneb vabas vormis olemine Aleksander Suumani luule ning kitarrimuusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles