Hea akustikaga Eivere mõis majutab taas klaverifestivali

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu muinasjutuloss: Eivere mõisa historistlik välimus 
pärineb 1912. aastast.
Nagu muinasjutuloss: Eivere mõisa historistlik välimus pärineb 1912. aastast. Foto: Toomas Tuul

V Eivere Klaverifestival toimub 3.–6. augustil Eestimaa südames Järvamaal imekaunis Eivere mõisas.

Avakontsert toimub 3. augustil kell 19 Eivere mõisas, kus esmakordselt festivali ajaloos kõlavad kõrvuti klaverimuusikaga ka viiulihelid. Koos tunnustatud pianistide Marko Martini ja Johan Randverega esineb viiuldaja Sayaka Kinoshiro Jaapanist.

Mihkel Polli ja Johan Randvere pianismi saab publik nautida Eivere mõisa saalis 4. augustil kell 19. Tipp-pianist Marko Martini soolokontsert toimub samas 5. augustil kell 19, kontserdi teises osas on kaastegev tema väljapaistev viiuldajast abikaasa Sigrid Kuulmann ning abielupaari lapsed Maria tšellol ja Erik viiulil. Mõlemad õpivad Tallinna muusikakeskkoolis ja on juba saavutanud silmapaistvaid tulemusi noorte keelpillimängijate konkurssidel.

6. augustil kell 18 toimuval festivali galal astuvad Eivere mõisa lavale kõrvuti juba eelpool mainitud Marko Martini ja Johan Randverega maailmas laialdaselt tunnustust leidnud, vaid vasakul käel mängiv Jaapani pianist Izumi Tateno. Kaastegev on ka tema viiuldajast poeg Janne Tateno.

Eivere Klaverifestivali käigus toimub juba neljandat korda Rahvusvaheline Pianistide Suvekool, kus sel aastal on juhendateks Mihkel Poll ja Marko Martin. Suvekool lõppeb osalejate ühiskontserdiga 6. augustil kell 15 Paide kultuurikeskuses.

Festivali üks algatajaid ja selle kunstiline juht, ooperilaulja Pille Lill on PLMFi mitmeaastase koostöö üle Eivere mõisaga väga õnnelik: «Renoveeritud mõis on kasutuses juba hulk aastaid kontserdipaigana ning ilusa interjööri ja hea akustikaga ruumid loovad õdusa meeleolu, sobides suurepäraselt kammerlikeks kontsertideks.» Mõisa tegevjuht, jaapanlane Ryosuke Kurahashi lisab, et «uut energiat Eivere kontserdiellu tõi 2012. aastal mõisa ostetud Bösendorferi kontsertklaver. Selle auks kirjutas eesti helilooja Urmas Sisask kuueosalise tsükli «Eivere tähed», mille kandis terviklikult ette tuntud Jaapani pianist Izumi Tateno esimesel Eivere Klaverifestivalil aastal 2013.»

Piletid hinnaga 7–15 eurot on müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.

Kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles