Kui etendus ei meeldi, siis annavad klounid raha tagasi!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piip ja Tuut aktsioonis.
Piip ja Tuut aktsioonis. Foto: Sergei Trofimov

Augustis algab Piip ja Tuut Teatri juubelihõnguline hooaeg, sest maailmakuulus klounipaar astus esimest korda lavale Piip ja Tuut nime all 1998. aastal. Just seetõttu ootavad Piip ja Tuut oma teatrisse uut publikut. Kusjuures esmakordsetele tulijatele pakutakse garantiiga piletit – kui etendus ei meeldi, siis ostab teater pileti tagasi.

Algaval hooajal jõuab publiku ette neli uuslavastust – kolm peredele ja üks vanematele. Septembris toovad Piip ja Tuut lavale Olivia Saare loodud legendaarsed tegelaskujud Lõvi Lõrri ja Jänes Jassi. Oktoobris sünnib koostöös Apollo kinoga intrigeeriv uuslavastus Piip ja Tuut «Pimedas ja teki all». Jõulude eel kolib Piip ja Tuut Teater taas KUMU auditooriumisse lavastusega «Pohlamoos ja seapraad».

Piip ja Tuut Teatri ühe menulavastuse, täpsemalt «Hamleti» lavastaja Lauris Gundars on samuti Piip ja Tuut Teatris tagasi. Gundars toob Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva paiku lavale tragikoomilise pildi sõjajärgsest kümnendist ehk oma näidendi «Cabaret Siberia». Kevade hakul lavastab Marek Demjanov parun von Münchauseni legendide põhjal lavaloo «Minu vanaisa oskas lennata».

Välisreisidest ootavad Piip ja Tuut Teatrit ees festivalid Hiinas, Soomes, Rootsis ja Taanis. Teater annab teada, et augustis on 20. juubelihooaja piletid soodsama hinnaga. «Ent septembrist peame aga piletihindu pisut tõstma, et jaksaksime katta oma teatrimaja ülalpidamiskulusid,» põhjendavad Piip ja Tuut.

Hooaja avab «Hamlet», mida näeb 21.–23. augustil Piip ja Tuut Mängumajas. «Hamletit» võib näha ka Tartus DRAAMA festivalil 7. septembril kl 19 ja Tartu Uues Teatris 8. septembril kl 16. Pered on oodatud etendustele Piip ja Tuut Mängumajja juba septembri esimesest nädalavahetusest, siis mängitakse püstijalakomöödiat «Loomad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles