Eesti filmid pälvisid Locarnos tähelepanu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla Lauri Lagle filmis «Portugal»
Mirtel Pohla Lauri Lagle filmis «Portugal» Foto: Allfilm

Stsenaristi ja režissööri Lauri Lagle film «Portugal» sai Šveitsis Locarno filmifestivalil pühapäevcal First Look auhinna, tunnustati ka «Seltsimees last».

65 000 eurone auhind on välja pandud Cinelab Bucharesti järeltöötlusffirma poolt, kirjutab Variety. Väljaanne rõhutab, et «Portugali» toodab Allfilm, mille filmid «Mandariinid» ja »Vehkleja» on tähelepanu pävinud nii Oscari kui Globe’i auhinnakonkurentsis. ««Portugal» võitis tänu kaasaegse Eesti elu originaalsele kujutamisele,» seisab amtelikus pressiteates.

Koomiliste sugemetega seikluslik armastuslugu on tunnustatud näitleja ja teatrilavastaja Lauri Lagle esimene täispikk mängufilm, mille peaosalisi kehastavad tuntud näitlejad Mirtel Pohla ja Margus Prangel. Naise ja mehe vahelisele suhtele keskenduv armastuse teekond on mänguline, muhe, läbinisti inimlik, täis eksimise ja uuesti alustamise võimalusi ning värvikaid karaktereid, kellel kõigil on üks eesmärk – leida õnn. Lugu puudutab armastuse erinevaid faase ning lahkab paradoksi, kuidas armastada inimest sellena, kes ta oli, ja sellena, kelleks ta saab.

Moonika Siimetsa film «Seltsimees laps» võitis Locarnos Le Film Français’ auhinna «suurepärase loojutustamise, esituse, ajaloolise rekonstruktsiooni ning rahvusvahelise huvipakkuvise» tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles