Briti linnabluusi muusik Finki ja Erki Pärnoja annavad koos kontserdi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finki «Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. One»
Finki «Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. One» Foto: Plaadikujundus

Neljapäeval, 28. septembril esineb Tallinnas Vaba Laval hinnatud inglise laulja, lugudekirjutaja ja produtsent Fink ehk Fin Greenall. Kontserdi erikülalisena astub üles Erki Pärnoja : EFTERGLOW.

Eesti helilooja ja multiinstrumentalist Erki Pärnoja juhatab Finki kontserdi sisse oma tänavuse kauamängiva «Efterglow» helidega. Koos samanimelise kohalikest tippmuusikutest koosneva bändiga ette kantav impressionistlike kitarrikäikude, novelliliku ülesehitusega lugude ja ainuomaselt põhjamaise «maastiku-heliriba» tunnetusega kava on Pärnojale toonud juba nii tänavuse Tallinn Music Weeki festivali artistipreemia kui mängukordi kuulsas USA raadiojaamas KEXP. 28. septembril astutakse Vaba Lavale koosseisus Erki Pärnoja kitarril, Tarvi Kull klahvpillidel, Kristjan Kallas trummidel ja Peedu Kass erinevatel bassidel.

«Sel kontserdil üles astumine on suur privileeg,» tunnistab Erki Pärnoja. «Finki loominguga olen ma tuttav, aga seda, kuidas ta töötab ja kuidas end kontserdiks ette valmistab, saan näha 28. septembril. Selliste asjade kõrvalt jälgimine on minu jaoks alati väga inspireeriv olnud. Ma tajun tema ja enda loomingus mingit sarnast vibe’i, mingit ühendavat meelestatust, nii et usun, et Efterglow sobib sellesse õhtusse väga hästi. Lisaks saab väga põnev olema esineda uue, pisut vähendatud koosseisu ja tavapärasest erineva set-up’iga.»

Õhtu peaesineja Fink, kodanikunimega Fin Greenall, on vaheldumisi Berliinis ja Londonis resideeruv laulja, lugudekirjutaja ning produtsent, kelle loomingut on muusikakriitikud nimetanud nii «21. sajandi linnabluusiks», «põgenemiseks digireaalsusest» kui omalaadseks «muusikaloo tagasivaatepeegliks». Ta on koostööd teinud nii soulilalja John Legendiga kui varalahkunud Amy Winehouse’iga ning tema laulukirjutaja-võimeid on ülistanud teiste seas Ed Sheeran, Bon Iver ja legendaarne bassist Pino Palladino.

Greenalli artistlik teekond sai alguse 1990. aastate keskel, mil nägid ilmavalgust tema esimesed muusikalised katsetused koostöös ambientmuusika produtsendi Hefneriga. Algusaegade sämplikesksest elektroonikast liikus Fink luue aastatuhande keskel neobluusi suunas, jätkates juurtemuusika radadel ka oma seni edukaimal albumil «Hard Believer» (2014) ning tänavu Ninja Tune’i tütarleibli R'COUP'D Records alt ilmunud plaadil «Fink’s Sunday Night Blues Club Vol. One». Finki Tallinna kontsert leiab aset tema 15. septembril ilmuva kuuenda stuudioalbumi «Resurgam» Euroopa tuuri raames.

Finki ja Erki Pärnoja : EFTERGLOW kontsert Tallinnas Vaba Laval toimub 28. septembril 2017. Uksed üritusele avatakse kell 19.00.

Finki stiilinäidet kuula allpool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles