Mis romaani luges Savisaar täna kohtusaalis? (5)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare ja temaga seotud ärimeeste kohtuprotsess jätkub lindistuste kuulamisega.
Savisaare ja temaga seotud ärimeeste kohtuprotsess jätkub lindistuste kuulamisega. Foto: Georg Kõrre

Korruptsioonis süüdistatav Tallinna endine linnapea Edgar Savisaar luges täna hommikul kohtusaalis juriidiliste dokumentide asemel hoopis ilukirjandust. 

Tegu oli Kalle Käsperi 2005. aastal ilmuma hakanud perekonnasaaga «Buridanid» kaheksanda ja viimase osaga (ilmunud 2014), mille avalehel on mainitud ka Savisaart ennast.

«Buridanide» romaanitsükkel haarab ajas viimased sada aastat ning liigub läbi nelja põlvkonna ja kümnete tegelaste, kirjeldades nii fiktiivsete kui ajalooliste isikute läbielamisi ja tundeelu. Kaheksandas osas räägitakse nõukogude impeeriumi langunemise eelsetest ja järgsetest aegadest, tegevus toimub Tallinnas ja Pariisis.

Raamat Edgar Savisaare laual. Foto: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Raamat Edgar Savisaare laual. Foto: SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kalle Käsper (sünd 1952) on Eesti kirjanik, kellelt on lisaks 8-köitelisele «Buridanide» (2005–2014) romaanitsüklile ilmunud luulekogu «Aleksandriine» (2003), romaanid «Üksindus on hommikuti hell» (1997) ja «Vennad Luiged» (2002) ning proosakogud «Taani prints Hamlet, nuhk» (1996) ja «Kolm reisi» (2005). Romaanisarja «Buridanid» eest sai Käsper 2013. aastal Tammsaare romaanipreemia.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles