Rakvere linnuses korraldatakse prostituudiöö

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnus.
Rakvere linnus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Reedel, 11. augustil Rakvere linnuses toimuval Prostituudiööl saab tutvuda prostitutsiooni ajalooga, vaadata ladinatantsijaid ja humoorikat meeste showgruppi. Kontserdi annab Härrasmeeste ansambel ning õhtu lõpetab striptiis ja ilutulestik.

Prostituudi öö raames räägib prostitutsioonist ja bordellindusest ajaloolane Uno Trumm. «Kesk- ja vara-uusajal oli prostitutsioon kiriku poolt soositud nähtus, sest aitas maandada sotsiaalseid pingeid ja hoidis ära raskeid naistevastaseid kuritegusid nagu vägistamine ja muud, » sõnas Uno Trumm.

Balthasar Russovi andmetel olid rakverelased juba keskajal tuntud oma priiskava ja liiderliku eluviisi poolest : «Viimane Rakvere odrufoogt oli avalik hooraja ja elas mitte ainult kõlvatute naistega, vaid ka teiste meeste abielunaistega avalikku häbielu. Ja orduhärrade teenrite päevatööks ei olnud muud kui prassimine ja sugulõbu tagaajamine, mida aga mitte häbiks ei peetud, vaid isegi auks ja tubliduseks loeti.»

Rakvere linnuse direktor Kaidu Tiirik: «Prostituudi ööl  linnuses küll otseseks sugulõbu tagaajamiseks  ei lähe, kuid  silmailu , head romantilist muusikat ja pilguheitu ajalukku  pakub reedene õhtupoolik  küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles