Video: Ivo Felt: «Tõde ja õigus» peaks olema mõistetav üle maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu filmimisjärgus oleva linateose «Tõde ja õigus» produtsendi Ivo Felti arvates peaks tulevane film olema mõistetav kõikjal maailmas ning võib seetõttu pakkuda huvi ka suurtele filmifestivalidele.

«Me räägime inimese võitlusest loodusega, me räägime inimsuhetest, inimese muutumisest – kas paremaks või halvemaks. Siin on palju üldisi teemasid, film on väga mitmekihiline ning sel on öelda nii mõndagi mitte ainult Eesti vaatajatele,» rääkis Felt.

 Ivo Felt nentis, et mõnes mõttes ollakse praegu filmi ekvaatoril: «Täna on 24. võttepäev 72st. Aga see ei ole veel filmist kõik. Kui arvestada, et kõik ettevalmistused on tehtud, majad üles ehitatud, lavastuslikult kõik kokku pannud, siis võib lugeda, et oleme filmiga umbes poole peal. Ei saagi öelda, mis on keeruline. Kõik on keeruline. Me oleme kõigest hästi kaugel, 300 kilomeetri ja nelja sõidutunni kaugusel Tallinast, mis tähendab seda,  et iga kontakt peakorteriga on raske. Tehniliselt oleme ajanud selle filmi väga keerukaks. Ise oleme oma elu raskeks teinud selle nipitamisega. Sisuliselt ja stsenaarselt ja lavastuslikult läheb päris hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles