Aja auk. Elvise viimane suvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvis Presley
Elvis Presley Foto: Kuvatõmmis

Elvis Presleylt ilmus just plaat «Boy From Tupelo: Complete 1953-1955 Recordings», aga tegelikult tahaks rohkem rääkida 1977. aastast, kui Presley suri. Ja teha tahaks seda tema viimase pruudi abil. Presley oli lubanud Ginger Aldenile sajandi pulma, kui nad sellel palaval augustiööl magama läksid.

Alden oli 20 ja elas vanematega tagasihoidlikus Memphise kodus, kui tema õele Terryle, selle aja Miss Tennesseele, Gracelandist helistati. Oli novembri laupäeva pärastlõuna ja Kuningas tahtis teada, kas Terry tuleks talle külla. Terry küsis, kas ta tohib oma kaks õde kaasa võtta. Ta tohtis.

Naistele näidati esimesel korrusel maja, kus nad mitu tundi Presleyt ootasid. Iroonilisel kombel oli see üks väheseid kordi, kui Alden üldse esimest korrust nägi. Tavaliselt oli ta ülal magamistoas. 41-aastane Presley ilmus lõpuks välja ja huvitus kohe Gingerist. Ta luges Aldenile sel õhtul Khalil Gibrani «Prohvetit». Presley luges talle tihti idamaisest spiritualismist või numeroloogiaraamatutest.

Presley läks Las Vegasesse esinema ja Alden temaga kaasa. Siis saatis Kuningas Aldeni kalleid õhtukleite ostma. Siis tulid ehted. Sõrmused, teemandid. Uus Lincoln.

Alden pälvis osa ka Kuninga temperamendist. Kui ta ei nõustunud kohe telefoni teel maha jätma meest, kellega ta käis, virutas Presley Gatorade’i pudeli vastu seina. See oli ka öö, mil nad esmakordselt seksisid. Presley avas Aldeni öömantli, kuid ei tahtnud tema aluspesu ära võtta. Ka enda pidžaamat ei võtnud ta ära. «Inimesed ei tohiks enne täiesti paljaks võtta, kui nad on abielus,» ütles ta.

Alden ei näinud Vegases eriti midagi peale hotelli ja esinemispaiga. Presley ei käinud palju väljas. Gracelandis veetis ta päevad ja ööd enamasti ülakorrusel pidžaamas. Alden muretses alati unetablettide pärast, mida tõi igal õhtul medõde, kes elas aias vagunelamus.

Alden ei näinud Presleyt kunagi laua taga söömas. Söök toodi voodisse. Presley sõi palju. Alden üritas kord Hawaiil puhkusel Presleyt noomida, et too jõi liiga palju papaiamahla. Raevunud Kuningas teatas: «Me lahkume Hawaiilt sinu pärast!»

Vahel tõmbas Presley pidžaama peale tunked ja rihma relva jaoks, mida ta alati kandis. Ühel õhtul, kui vetsupott korisema hakkas, tulistas Presley seda. Veel hirmutavam oli päev, kui ta jooksis õue, sest oli märganud, et keegi ajab tütar Lisat relvaga taga. Alden juhtis Kuninga tähelepanu sellele, et tagaajaja on laps mängupüstoliga. Kord tulistas Presley televiisorit, sest talle ei meeldinud saade. Teinekord tulistas ta telefoni, kui see teda häiris.

Saatuslikult päeval tõusis Alden kell 14:20. Presleyt toas polnud, kuid tema vannitoa uks oli praokil. Ta oli ettepoole kaldu potile tardunud, nii et rinna ülaosa ja õlad puudutasid põrandat. Pea oli tal veidi vasakule pööratud.

Tekkis tohutu segadus. Väikse Lisa juurdepääs vannituppa blokeeriti. Presleyt üritati elustada. Kuid Kuningas tuli 16. augustil haiglas ametlikult surnuks tunnistada, põhjuseks südamerike. Matusel hoidis Alden tagaplaanile, kuigi Presley endine naine Priscilla ütles talle: «Ma tean, kui väga Elvis sind armastas.» Presley oli lubanud tasuda Aldeni ema hüpoteegi. See jäi nüüd tasumata. Ei päästnud ka kohtusse minek. Aldenile jäeti karp tema ehetega ja mälestused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles