Käsmu võõrustab taas Venemaa Hääli

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina režissöör Oleg Sentsov Vene kohtus pärast otsuse ärakuulamist.
Ukraina režissöör Oleg Sentsov Vene kohtus pärast otsuse ärakuulamist. Foto: SCANPIX

Avatud Eesti Fond korraldab 18. augustil Käsmus juba 4. aastat traditsiooniks kujunenud aruteluõhtu «Venemaa hääled».

Käsmu rahvamajas astuvad alapealkirja «Vaba sõna võimalikkusest» all seekord publiku ette vene tuntud ajakirjanik ja kirjanik Jevgenia Albats ning krimmitatari päritolu, Kiievis elav ajakirjanik Aider Muždabajev. Jutuajamist veab Artemi Troitski. 

Jevgenia Albats on vene uuriv ajakirjanik, politoloog, kirjanik ja raadiosaatejuht; iganädalase vene poliitikaajakirja The New Times peatoimetaja.  Krimmitatarlasest ajakirjanik ja aktivist Aider Muždabajev  on ühtlasi krimmitatarlaste telekanali ATR asejuhataja. Ajakirjanik, legendaarne muusikakriitik, kirjanik ning homse arutelu juht Artemi Troitski elab alates 2014. aastast Eestis.

Vestlusõhtul viibib ka filmirežissöör Askold Kurov, kelle Berlinale filmifestivalil esilinastunud dokfilm «Protsess: Venemaa riik Oleg Sentsovi vastu» linastub pärast arutelu. Film räägib Ukraina filmitegijast Oleg Sentsovist, kes Venemaal absurdsete süüdistuste alusel kahekümneks aastaks vangi mõisteti. 

Üritus toimub vene keeles, filmil on ingliskeelsed subtiitrid.  Vestlusõhtu Käsmu rahvamajas (Nooruse 4) algab kell 16:00 ja lõpeb orienteeruvalt kell 19:15.

«Venemaa hääled» on Avatud Eesti Fondi arutelusari, mis lahkab ühiskondlikku ja poliitilist olukorda Venemaal tuntud Vene mõtlejate, ühiskonnategelaste ja inimõiguslaste käsitluses. Arutelude eesmärk on tutvustada erinevaid vaateid Venemaa tegelikkusele ja luua kõlapinda ka arvamustele, mis Venemaa ametlikes infokanalites kajastamist ei leia. Sarja raames on Eestis esinenud nt Ljudmilla Aleksejeva, Valeria Novodvorskaja, Lev Ponomarjov, Viktor Šenderovitš, Leonid Parfjonov, Lev Rubinštein, Artemi Troitski, Jevgenia Tširikova, Maša Gessen, Dmitri Oreškin, Vladimir Voinovitš, Žanna Nemtsova jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles