Tallinna Fotokuul osalevad nimekad kustnikud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade teosele «Distorted Hands», Kristina Õllek, 2017
Vaade teosele «Distorted Hands», Kristina Õllek, 2017 Foto: Repro

1. septembrist 29. oktoobrini toimuv rahvusvaheline kaasaegse kunsti biennaal Tallinna Fotokuu avaneb Anthea Buysi kureeritud grupinäitusega «Visuaalkurnatus» Tallinna Kunstihoones ja Fotomuuseumis. Põhiprogrammi teine rahvusvaheline rühmanäitus, mille kuraator on Stefanie Hessler, avatakse 22. septembril EKKMis.

Sellel aastal 4. korda toimuva biennaali põhiprogrammis eksponeeritakse kunstiteoseid ka Kanuti Gildi keldrisaalis, ARSi projektiruumis, Telliskivi loomelinnakus, Vabaduse väljakul, EKKMis ja KUMUs. Programmi osana linastuvad ka Sõpruses filmid ning külastatakse mitme kunstniku stuudiot üle linna.

Tallinna Fotokuu laieneb seekord Narva, kus toimub residentuur ja näitus Narva kunstiresidentuuris ja Narva kunstigaleriis. Narva programmi külastamiseks väljub Tallinnast mitu eribussi.

Fotokuu biennaali põhiprogrammis osalevad kunstnikud: Andrew Amorim, Gintaras Didžiapetris, Victoria Durnak, Mathijs van Geest, Viktor Gurov, Hans Hansen, Carl Johan Högberg, Henri Hütt,  Mihkel Ilus, Hedi Jaansoo, Jacob Jessen, Toril Johannessen, Tuukka Kaila, Kirke Kangro, Maria Kapajeva, David Kasprzak, Paul Kuimet, Laura Kuusk, Karl Larsson, Anna Mari Liivrand, Neandertali koobaskool, Alissa Nirgi, Herkki Erich Merila, Marge Monko, Tanja Muravskaja, Paul Paper, Oskari Parkkinen, Antonis Pittas, Laura Põld, Birgit Püve, Kristel Raesaar, Mark Raidpere, Kristin Reiman, Rundum, Gabriel Sierra, Pire Sova, Mårten Spångberg, Ellen Suhrke, Triin Tamm, André Tehrani, Peeter Tooming, James Webb, Sigrid Viir ja Kristina Õllek.

Näituste ja programmikuraatorid: Anu Allas, Anthea Buys, Stefanie Hessler, Liisa Kaljula, Merilin Talumaa, Annika Toots, Ingel Vaikla ja Anneli Porri.

Tallinna Fotokuu 2017 osana toimub ka kaheksas Eesti Fotokunstimess (28.09.–01.10.2017), kus on esindatud 41 kunstnikku, viis galeriid ja viis projektiruumi.

Põhiprogrammile lisaks toimub Fotokuul galeriide programm, mis koosneb näitustest Tallinna galeriides: Olga Tšernõševa Temnikova & Kasela galeriis, Kristin Reiman Hobusepea galeriis, Holger Loodus Kunstihoone galeriis, Birgit Püve Linnagaleriis, Madli Ehasalu kureeritud grupinäitus Mihhaili galeriis, Kristi Kongi Vaal galeriis, Tarvo Varres Draakoni galeriis, Henri Hütt Hobusepea galeriis ning Kristina Õllek ja Kert Viiart Hobusepea galeriis.

Fotokuu oluliseks osaks on ka publikuprogramm, mis toob välja seoseid erinevate näituste vahel ning avab ja ka laiendab näitustel käsitletavaid teemasid. Publikuprogrammis on Eesti ja väliskülaliste loengud, raamatuesitlused, giidiekskursioonid, töötoad ning haridusprogramm lastele ja noortele.

Lisaks seniste toimumiskordade kõige suuremale näituste programmile on Fotokuu korralduskond uute diskusioonide tekkeks pannud aluse kontaktürituste nädalale Professional Week, mis toimub septembri viimasel nädalal kümnete ürituste ja tuuridega ning võimalusega külastada kõiki biennaali näitusi.

Fotokuu eestvedajate nägemuses on biennaali meeskonnal ja programmis osalejatel tahe kaasa rääkida meie kultuuriruumis. Fotokuule on oluline olla mitmekesine ja põimunud, seda nii kunstnike, kuraatorite ja eri publikugruppide kaasamisel kui ka eri mastaapide ja ajalooga näitusepaikade valikul.

Tallinna Fotokuu´17 kunstiline juht on Laura Toots ja tegevjuht Kadri Laas. Fotokuu toimub Fotokunstnike Ühenduse (Foku) eestvedamisel.

Kogu programmiga saab lähemalt tutvuda Fotokuu veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles